Provoz na nové části koridoru v Praze stál kvůli stržené troleji

Modernizovaný koridor mezi Smíchovem a Radotínem. Foto: MDModernizovaný koridor mezi Smíchovem a Radotínem. Foto: MD

Po stržení troleje vlaky jezdily dvě hodiny po jedné koleji, nakonec Správa železnic provoz zastavila.

(aktualizováno 19:55) Ani září nebude měsícem, kdy by nebyl na trati 171 z Prahy do Berouna zastaven provoz. Kvůli stržené troleji u odbočky Závodiště stál dnes přes dvě hodiny provoz v úseku mezi Smíchovem a Radotínem. Jde o modernizovaný úsek za 3,6 miliardy korun, který byl z většiny dokončen letos.

„Vlak způsobil svou jízdou rozsáhlejší poškození trakčního vedení, než jsme předpokládali. Provoz v úseku je nyní zcela zastaven,“ uvedla Správa železnic na svém twitterovém účtu Datel, na kterém informuje o mimořádnostech.

K události došlo již v 15:35, zhruba dvě hodiny jezdily vlaky po jedné koleji. Poté došlo k úplnému zastavení provozu. „Po nutné opravě bude zaveden jednokolejný provoz, práce poté budou pokračovat v noci,“ uvedla Správa železnic. K obnovení jednokolejného provozu došlo v 19:40.

Vlak zde najel do takzvané hákovnice. „Stažení sběrače je v místě nutné pro ochranu pracovníků stavby,“ tvrdí Správa železnic. Opakované stržení trolejí u Brandýsa nad Orlicí a poničení sběrače nárazem do hákovnice vedlo nakonec k jejímu odstranění, praxe umisťování hákovnice ale dál zjevně pokračuje.

V úseku je zavedena náhradní autobusová doprava ve formě posílení linky 244 v úseku Smíchovské nádraží – Nádraží Radotín. Vlaky linky R16 jsou vedeny odklonem mimo stanici Praha-Smíchov přes Vršovice, stejně tak Západní expresy. Více informací je na stránkách ČD Mimořádnosti.

Tagy porucha trakčního vedení Správa železnic Trať 171
36 komentářů