Provoz na koridoru v Kralupech je zastaven, na zhlaví vykolejil nákladní vlak. Omezení potrvá do zítřka

Vykolejení nákladního vlaku v Kralupech nad Vltavou. Foto: Zdopravy.czVykolejení nákladního vlaku v Kralupech nad Vltavou. Foto: Zdopravy.cz

Mimo koleje se ocitly tři vozy.

Hlavní koridor mezi Prahou a Ústím nad Labem je od 4:58 mimo provoz. V Kralupech nad Vltavou na vjezdovém zhlaví ve směru od Prahy vykolejil nákladní vlak ČD Cargo.

Při události nebyl nikdo zraněn, odhadovaná škoda je zatím čtyři miliony korun. Šlo o nákladní vlak Pn 62310, na výhybce vykolejily celkem tři vozy. „Zahajujeme vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy,“ řekl generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.

Cestující dnes na trati čekají velké komplikace. České dráhy zatím podle svých stránek zařizují náhradní autobusovou dopravu. Správa železnic v aplikaci GRAPP očekávala obnovení provozu nejdříve ve 13 hodin, později oznámila posunutí až na zítřejší ráno. „Do vyšetření nehody není možný provoz. Příčina vykolejení se šetří, obnovení povozu a škody upřesníme po dokončení vyšetřování a odklízení vagonů,“ uvedla Správa železnic na twitteru.

Omezení se dotkne desítek spojů, u dálkových vlaků lze po zkušenostech z minulých událostí na této trase očekávat přesměrování na pravobřežní trať přes Lysou nad Labem. To se již děje u EC178 Berliner.

Vykolejení nákladního vlaku v Kralupech nad Vltavou. Foto: Zdopravy.czVykolejení nákladního vlaku v Kralupech nad Vltavou. Foto: Zdopravy.czNákladní vlak. Ilustrační foto: Zdopravy.cz Vykolejení nákladního vlaku v Kralupech nad Vltavou. Foto: Zdopravy.czVykolejení nákladního vlaku. Ilustrační foto: Zdopravy.czVykolejení nákladního vlaku v Kralupech nad Vltavou. Foto: Zdopravy.czVykolejení nákladního vlaku v Kralupech nad Vltavou. Foto: Zdopravy.czVykolejení nákladního vlaku v Kralupech nad Vltavou. Foto: Zdopravy.cz

 

(průběžně aktualizujeme)

Tagy ČD Cargo drážní inspekce I. koridor Kralupy nad Vltavou Trať 090 vykolejení vlaku
71 komentářů