Provoz na koridoru omezil požár toalety ve vlaku RegioJetu

Požár RegioJetu na koridoru o obce Zvole. Foto: HZS Olomouckého krajePožár RegioJetu na koridoru o obce Zvole. Foto: HZS Olomouckého kraje

(aktualizováno 14:00) Provoz na koridoru z Olomouce do Prahy byl dnes na několik hodin omezen kvůli požáru vlaku společnosti RegioJet

(aktualizováno 14:00) Provoz na koridoru z Olomouce do Prahy byl dnes na několik hodin omezen kvůli požáru vlaku společnosti RegioJet RJ 1006 z Návsí do Prahy. Vlak musel zastavit u Zvole nedaleko Zábřehu na Šumpersku.

Informovali o tom hasiči na svém twitteru. Podle jejich vyjádření muselo být evakuováno několik desítek cestujících, jeden z členů vlakové posádky se nadýchal zplodin při hoření.

Několik desítek cestujících muselo z vagonu, který zasáhla požár, přejít do vedlejších vozů. „Všichni cestující jsou evakuováni a v pořádku. Palubní personál zahájil hašení pomocí ručních hasicích přístrojů. Jeden z nich se nadýchal zplodin hoření,“ uvedl pro ČTK mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Požár na toaletě už byl zlikvidován.

Kvůli události byl omezen provoz zatím na jednu kolej, vlaky tak mohou nabrat zpoždění. Příčiny požáru se vyšetřují. Po 13. hodině došlo k obnovení provozu na obou kolejích.

„Podle aktuálních informaci by po ukončení šetření a prohlédnutí vozu ze strany hasičů měla souprava dál pokračovat v jízdě – nemělo by tomu z bezpečnostního hlediska nic bránit. Příčiny události jsou předmětem šetření. Cestujícím se omlouváme za vzniklé  komplikace, z důvodu vzniku zpoždění jim budeme automaticky vracet jízdné,“ řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Tagy požár RegioJet RJ1006
65 komentářů