Proměna Tomkova náměstí. V Brně se kvůli stavbě okruhu změnila organizace dopravy

Stavba na Tomkově náměstí. Foto: ŘSDStavba na Tomkově náměstí. Foto: ŘSD

Současná změna potrvá do poloviny listopadu.

Stavba velkého městského okruhu v Brně přinesla od dnešního dne změnu organizace dopravy v oblasti Tomkova náměstí. Nově není po výjezdu z Husovického tunelu možné odbočit doprava do Provazníkovy ulice. Změnily se také zastávky MHD.

Vyplývá to z informací na stránkách Kopeme za Brno. Ve směru od Husovického tunelu nebude umožněno pravé odbočení na Provazníkovu. V opačném směru není umožněno odbočení do Dukelské třídy. Stávající omezení potrvá do 13. listopadu.

V případě městské hromadné dopravy došlo k posunu zastávky pro tramvajovou linku 4 a autobusové linky 44, 57, S2A a N94. Zastávka pro linky 4 a N94 ve směru do centra je přeložená o 80 metrů vpřed až ke křižovatce s Hálkovou ulici. Zastávka linek 44, 57 a xS2A ve směru do kopce na Merhautovu je přeložená zhruba o 160 metrů vpřed až za křižovatku s Valchařskou ulicí.

Změna organizace provozu na Tomkově náměstí. Foto: Kopemezabrno.cz

Změna organizace provozu na Tomkově náměstí. Foto: Kopemezabrno.cz

Především pro pěší je nyní Tomkovo náměstí a okolí velmi obtížně průchodné, komplikované je také dostat se přes řeku. Automobilový provoz je sice omezený, ale stále se po okruhu jezdí ve dvou pruzích v obou směrech. Stavba potrvá ještě dva roky.

Posun ve stavbě je možné sledovat na stránkách ŘSD.

Tagy brno Tomkovo náměstí VMO Brno
12 komentářů