Přímá linka do Vietnamu? Bamboo Airways potvrdily start v prvním čtvrtletí 2020

Boeing 787-9 v barvách Bamboo Airways. Foto: Bamboo AirwaysBoeing 787-9 v barvách Bamboo Airways. Foto: Bamboo Airways

Nově založená vietnamská aerolinka Bamboo Airways chce od příštího roku otevřít novou linku do Prahy. Letiště Praha potvrdilo, že s

Nově založená vietnamská aerolinka Bamboo Airways chce od příštího roku otevřít novou linku do Prahy. Letiště Praha potvrdilo, že s dopravcem jedná.

Bamboo Airways už na jaře podepsaly memorandum s Letištěm Praha, vietnamský server Vietnam Plus tento týden uvedl, že dopravce chce začít létat v prvním čtvrtletí třikrát týdně.

Létat má z Hanoje do Prahy s Boeingem 787-9, který má převzít už v říjnu. Rychle rostoucí dopravce chce postupně otevřít linky i do dalších destinací.

O přímém spojení mluvil na začátku října při setkání s vietnamským protějškem ministr vnitra Jan Hamáček.

Jednání mezi Letištěm Praha a leteckou společností Bamboo Airways o případném přímém leteckém spojení do Vietnamu stále probíhají. Podle informací od dopravce je otevření linky mezi Hanojí a Prahou v plánu na příští rok. Termín zahájení však závisí na získání všech potřebných provozních povolení a dostupné kapacitě letadel,“ uvedla mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková. Podle ní jsou předmětem plánování nové linky také možnosti dostupných slotů na Letišti Praha, a to především s ohledem na plné vytížení pražského letiště v období provozních špiček.

O přímém spojení Česka s Vietnamem se mluví dlouho. Kromě spolupráce s Vietnam Airlines v roce 2011 uvažovaly o přímé lince České aerolinie, které na dálkovou trasu chtěly nasadit Airbus A319. Linka by letěla s mezipřistáním v Kazachstánu. Ke spuštění linky ale nikdy nedošlo. Početná vietnamská komunita i rostoucí počty českých turistů zatím létají do Vietnamu s přestupy.

Tagy Bamboo Airways letecké spojení Praha - Vietnam letiště praha
23 komentářů