Přijeďte k nám na dovolenou vlakem nebo autobusem a dáme vám 150 eur, láká tyrolský Seefeld

Nádraží v Seefeldu. Foto: Simon Legner / Wikimedia CommonsNádraží v Seefeldu. Foto: Simon Legner / Wikimedia Commons

Region chce netradiční nabídkou podpořit udržitelný cestovní ruch.

Region Seefeld v Tyrolsku se rozhodl netradičním způsobem nalákat návštěvníky k tomu, aby nejezdili na dovolenou autem. Nabízí jim proplacení až 150 eur za jízdenku, pokud přijedou vlakem či autobusem.

Nabídkou chce podpořit udržitelný cestovní ruch. „Rádi bychom našim hostům dali pobídku, aby nechali auto doma a do našeho regionu cestovali autobusem a vlakem,“ řekl Elias Walser, výkonný ředitel Asociace cestovního ruchu regionu Seefeld. Region na tuto podporu vyčlenil 60 tisíc eur. Po vyčerpání této částky už kompenzace vyplácet nebude. Za pár dnů od oznámení byla vyčerpána třetina rozpočtu.

Možnost proplatit si jízdenku mají lidé, kteří v regionu stráví nejméně pět nocí mezi 1. červnem a 30. listopadem. Na dospělého je maximální podpora 150 eur, na dítě do 15 let 75 eur. Z Prahy je možné jízdenku do Seefeldu sehnat za 940 Kč. Peníze se pak vyplácejí na místě v hotovosti. Každý rekreant v Seefeldu při příjezdu obdrží PlateauCard, se kterou lze na místě zdarma využívat všechny regionální autobusy a vlaky.

Tagy Seefeld udržitelný cestovní ruch
17 komentářů