Při nehodě L410 v Africe zahynul český pilot

Letadlo L410. Ilustrační foto: Dmitry Terekhov from Odintsovo, Russian Federation - Let L-410UVP, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38046476Letadlo L410. Ilustrační foto: Dmitry Terekhov from Odintsovo, Russian Federation - Let L-410UVP, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38046476

Letadlo bylo nalezeno až dva dny po nehodě.

Jednou ze dvou obětí letecké nehody letadla L410 české výroby, ke které došlo minulý týden v Demokratické republice Kongo, je i český kapitán Petr Sabo. V minulosti létal pro ČSA na letadlech ATR a Airbus.

O jeho úmrtí informoval server Hapamedia. K nehodě došlo ve čtvrtek 3. listopadu. Šlo o letadlo registrace 9S-GPK společnosti Goma Express, stroj byl vyroben před 36 lety. Letadlo letělo bez cestujících pouze s cargem mezi Kasese a Gomou.

Podle serveru Aviation Herald Letadlo ztratilo jakýkoliv kontakt s řídícím letového provozu, o den později byly trosky nalezeny zhruba sto kilometrů od Gomy v nepřístupném terénu. Zahynul i druhý pilot Jackson Ninsiima z Ugandy. Let probíhal ve velmi špatném počasí. Včera záchranáři dorazili k troskám letadla a identifikovali i obě oběti leteckého neštěstí.

Tagy Goma Express L410
10 komentářů