Přestavbu havířovského nádraží vyprojektuje Moravia Consult za 80,5 milionu

Stanice Havířov. Autor: Vojtěch Dočkal – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=45623602Stanice Havířov. Autor: Vojtěch Dočkal – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=45623602

Předpokládané celkové náklady stavby činí 2,9 miliardy korun, stavět by se mělo v letech 2022 až 2024.

Správa železnic učinila další krok k velké rekonstrukci stanice Havířov, když završila tendr na projektanta. Smlouvu podepsala se společností Moravia Consult Olomouc, která práci provede za 80,5 milionu korun. Předpokládaná cena byla 82,2 milionu. V soutěži byli dva účastníci.

Vítěz tendru zpracuje dokumentaci pro územní rozhodnutí i pro stavební povolení. Rekonstrukce se bude týkat stanice Havířov a přilehlé čtyřkilometrové trati k zastávce Havířov střed. Předpokládané celkové investiční náklady činí 2,9 miliardy korun, stavět by se mělo v letech 2022 až 2024.

Práce se budou odehrávat zejména ve stanici Havířov. Zde bude náplní stavby především celková obnova kolejiště, rekonstrukce obou ostrovních nástupišť a také podchodu. Ten bude nově doplněn o výtahy a prodloužen na druhou stranu kolejiště směrem do městské části Šumbark.

Rekonstrukcí projde rovněž traťový úsek ve směru na zastávku Havířov střed, která začala sloužit cestujícím v říjnu 2017. Po dokončení prací bude zařazena do obvodu přilehlé stanice, což podle SŽ umožní ukončit vybrané vlaky od Ostravy blíže centru Havířova.

Na havířovském nádraží je od předloňského května v běhu i velká rekonstrukce výpravní budovy, která vyrostla v 60. letech minulého století. Celkové investiční náklady stavby dosahují 157 milionů korun.

Tagy Moravia Consult Správa železnic stanice Havířov
16 komentářů