Překvapení v Dubaji. De Havilland má na odepisovaný Dash 8-400 nové objednávky

airBaltic létá mezi Rigou a Prahou s Bombardierem Dash 8 Q400. Foto: airBalticairBaltic létá mezi Rigou a Prahou s Bombardierem Dash 8 Q400. Foto: airBaltic

Společnost De Havilland Aircraft of Canad získala první velký kontrakt na letadla Dash 8-400 od chvíle, kdy převzala celý výrobní

Společnost De Havilland Aircraft of Canad získala první velký kontrakt na letadla Dash 8-400 od chvíle, kdy převzala celý výrobní program od Bombardieru. S leasingovou společností Palma Holding podepsala smlouvu na dodávku dvaceti kusů turbovrtulových letadel.

Těsně na začátku současně kanadský výrobce oznámil kontrakt s nigerijskou společností Elin Group na dodávku tří letadel. S 23 letadly byl ještě včera  úspěšnější než Boeing, který zatím na probíhajícím aerosalonu v Dubaji oznámil objednávku 15 letadel. Boeing ale dnes novou objednávkou od Air Astana kanadského výrobce překonal.

Nový kontrakt oznámil DeHavilland v tiskové zprávě. Palma už dříve pronajala tato letadla například Ethiopian Airlines, RwandAir a Falcon Aviation. „Vidíme mnohem více příležitostí pro toto univerzální letadlo,“ řekl šéf Palmy Moulay Omar Alaoui said. Jména nových provozovatelů neuvedl. Současně firma podepsala memorandum o porozumění za účasti kanadské exportní banky o spolupráci při financování těchto letadel.

Bombardier prodal loni výrobu letadel Dash 8-400 společnosti Longview Capital. Ta letos v červnu založila společnost de Havilland Aircraft Co. of Canada, pod kterou produkce i obchod patří. I přes pesimistické předpovědi kvůli klesajícím prodejům se nakonec ukázalo, že letadlo na trhu místo stále má. Firma se chce zaměřit hlavně na trhy v Africe a Blízkém východě.

 

Tagy Dash8-400 deHavilland
8 komentářů