Praha začala stavět parkovací dům v Nových Butovicích. Půlka bude pro místní, půlka pro přespolní

Nový parkovací dům v Praze - Nových Butovicích. Foto: Praha.euNový parkovací dům v Praze - Nových Butovicích. Foto: Praha.eu

Praha chystá stavbu dalších P+R parkovišť, dnes otevřela další stání v Hostivaři.

V Praze v Nových Butovicích začala stavba dalšího P+R parkoviště. Oproti jiným zařízením tohoto typu v Praze bude mít zcela odlišný koncept: polovina stání bude pro místní a druhá polovina pro dojíždějící. Obě skupiny budou mít odlišný vjezd i výjezd.

V novém parkovacím domě vznikne celkem 376 míst. Za 292,75 milionu korun ho postaví sdružení firem Parkovací dům Petržílkova, které tvoří Metrostav a Trigema. Dům vzniká v Petržílkově ulici. Jeho stavba má snížit množství dopravy v okolních ulicích a přispěje ke zlepšení životního prostředí, kdy se sníží množství emisí i hlučnost. Snížit se má i počet popojíždění řidičů při hledání parkovacího místa a ubude případů parkování vozidel na nevhodných místech. Hotov má být v polovině roku 2023.

Stavba začala týden po otevření nového P+R parkovacího domu na Černém Mostě. Dnes město také otevřelo nové P+R stání u železniční stanice Hostivař. „Každé auto, které při cestě do Prahy zaparkuje na jejím okraji, se počítá,“ řekl náměstek primátora Adam Scheinherr.

Město chce dál posílit kapacity pro dojíždějící na okraji města. „Příští rok zahájíme stavbu P+R Opatov pro 450 aut. Máme hotovou dokumentaci pro stavební povolení na P+R Depo Zličín a Depo Hostivař, kde zaparkuje 1 100 aut. Pokračujeme s TSK Praha i v přípravě menších plošných parkovišť s kapacitou okolo 100 parkovacích míst. Mezi nejaktuálnější patří P+R Lednická, Podbaba, Uhříněves, Horní Počernice a Čakovice,“ vypočítává Scheinherr.

Nový parkovací dům v Praze - Nových Butovicích. Foto: Praha.euNový parkovací dům v Praze - Nových Butovicích. Foto: Praha.euNový parkovací dům v Praze - Nových Butovicích. Foto: Praha.euNový parkovací dům v Praze - Nových Butovicích. Foto: Praha.eu
Tagy Nové Butovice P+R P+R Nové Butovice praha
36 komentářů