S otevřením pavilonu goril Praha mění jízdní řády k zoologické zahradě. Vznikne nová linka 234

Autobus u zoo Praha. Foto: RopidAutobus u zoo Praha. Foto: Ropid

Páteřní linka 112 bude zajíždět už jen k hlavnímu vchodu.

Pro cestování autobusy k zoologické zahradě v Praze platí od dnešního dne nové jízdní řády. K jejich změnám přistoupil organizátor Pražské integrované dopravy Ropid současně s dnešním otevřením nového pavilonu goril.

Některé změny jsou jen kosmetické: Zastávka Zoologická zahrada nově nese název Zoo Praha-Troja. Sklenářka byla přejmenována na Zoo Praha-Sklenářka. Hlavní změnou je nový koncept provozu, kdy páteřní linka 112 pojede z Nádraží Holešovice jen do zastávky Zoo Praha-Troja, vybrané spoje nebudou zajíždět do Podhoří. Na trasu budou nasazovány výhradně kloubové autobusy.

Na zastávku Podhoří bude zajíždět nová linka 234 v trase Nádraží Holešovice – Parkoviště Trojský most – Zoo Praha-Troja – Zoo Praha-Sklenářka – Podhoří. Linka nabídne přímé spojení se severním vstupem do zoo a také nahradí stávající kyvadlovou linku ze záchytného parkoviště u Trojského mostu. Zastávka Parkoviště Trojský most bude obsloužena vždy pouze ve směru toku návštěvníků, tedy dopoledne ve směru k zoo, odpoledne a večer opačně.

Kvůli nemožnosti potkávání autobusů v Trojské ulici v úseku mezi zastávkami Zoo Praha-Troja a Botanická zahrada a s ohledem na rozšíření provozu autobusů mezi Nádražím Holešovice a Podhořím v tomto úseku nebudou linky 235 a 236 nově zajíždět k hlavnímu vchodu do zastávky Zoo Praha-Troja. Cestující jedoucí z Bohnic do zoo budou moci využít severní vstup u zastávky Botanická zahrada Troja, či nový vstup do pavilonu goril na Sklenářce. Zejména ve směru od Bohnic do Troje budou také během dne zřízeny garantované přestupy na linku 234.

Mapa změn autobusových linek u pražské ZOO. Foto: Ropid

Mapa změn autobusových linek u pražské ZOO. Foto: Ropid

Tagy PID Pražská integrovaná doprava ZOO Praha
50 komentářů