Polský úřad oddaluje vydání povolení pro novou linku z Katovic do Jerevanu

Letadla letecké společnosti Wizz Air a dalších dopravců na letišti v polských Katovicích. Foto: Katowice Airport / Piotr AdamczykLetadla letecké společnosti Wizz Air a dalších dopravců na letišti v polských Katovicích. Foto: Katowice Airport / Piotr Adamczyk

Opakuje se tak situace, kdy stejný úřad nevydal potřebný souhlas pro start linky Turkish Airlines z Katovic do Istanbulu.

Katovické letiště musí znovu řešit komplikace spojené s připravovanou inaugurací nové linky. Polský úřad civilního letectví (ULC) totiž oddálil své rozhodnutí povolit společnosti Wizz Air zavedení pravidelného spojení Katovic a Jerevanu. V provozu mělo být od 29. dubna, a to dvakrát týdně.

Jsme zklamáni postojem ULC, který oddaluje své rozhodnutí povolit nám linku z Katovic do Jerevanu, a to navzdory skutečnosti, že Evropská unie podepsala dohodu o společném vzdušném prostoru s Arménií, podle které mohou jak evropští, tak arménští dopravci provozovat lety mezi zeměmi EU a Arménií bez jakýchkoli dalších požadavků. ULC tak omezuje možnost cestování polských cestujících a brzdí rozvoj polských regionálních letišť,“ reaguje dopravce v tiskové zprávě na rozhodnutí úřadu.

Opakuje se tak situace, kdy stejný úřad nevydal potřebný souhlas pro start linky Turkish Airlines z Katovic do Istanbulu. Turecký dopravce se nakonec rozhodl přesunout do nedalekého Krakova. Proti centrálnímu rozhodnutí se už tehdy tvrdě ozvali zástupci města Katovice i katovického letiště. Ti nynější situaci na dotaz deníku Zdopravy.cz odmítli komentovat.

Nové datum zahájení pravidelné linky z Katovic do Arménského Jerevanu je plánováno na 2. července. Aby se však start spojení podařil, bude muset úřad změnit svůj postoj a lety povolit.

Tagy Katovice KTW Letiště Katovice ULC Wizz Air
41 komentářů