Polská „růžovka“. Laude převzal první lokomotivu od Newagu

Nová lokomotiva Newag Dragon 2 pro Laude. Foto: NewagNová lokomotiva Newag Dragon 2 pro Laude. Foto: Newag

Polská logistická společnost Laude Smart Intermodal dnes převzala první ze čtyř objednaných elektrických lokomotiv Dragon 2. Na železnici zaujme především

Polská logistická společnost Laude Smart Intermodal dnes převzala první ze čtyř objednaných elektrických lokomotiv Dragon 2. Na železnici zaujme především svoji barvou: dopravce bude jezdit se strojem v růžové barvě, nepříliš častou pro železniční provoz.

Newag předání první lokomotivy oznámil v tiskové zprávě. K dodávce došlo přesně rok poté, co dopravce s výrobcem podepsal kupní smlouvu na dodávku celkem čtyř šestinápravových elektrických lokomotiv.

Kupující na ně získal evropskou dotaci, dvě z nich jsou vybaveny modulem Last Mile pro jízdu na naftu mimo elektrifikované tratě.  Lokomotivy mohou dosáhnout rychlosti až 140 km/h, maximální výkon je 5 MW. Polský výrobce má na lokomotivu již téměř 40 objednávek. Laude má zbývající převzít do konce roku.

Růžová barva na vlacích není příliš častou. Vidět ji mohou cestující například v Japonsku, kde jezdí jeden z rychlovlaků šinkanzen v růžovo-bílé barvě na motivy Hello Kitty.

Nová lokomotiva Newag Dragon 2 pro Laude. Foto: NewagNová lokomotiva Newag Dragon 2 pro Laude. Foto: NewagNová lokomotiva Newag Dragon 2 pro Laude. Foto: NewagNová lokomotiva Newag Dragon 2 pro Laude. Foto: Newag
Tagy Laude newag Newag Dragon 2 Top
42 komentářů