Pod novým terminálem na Zahradním Městě už projedou auta a autobusy

Průběžná ulice na Zahradním Městě se vozidlům otevřela 23. srpna. Pramen: Správa železnicPrůběžná ulice na Zahradním Městě se vozidlům otevřela 23. srpna. Pramen: Správa železnic

Tramvajím se podjezd znovu otevře 15. září. Nová vlaková stanice začne fungovat 24. září.

Průběžná ulice je v místě nově budovaného přestupního terminálu v Praze na Zahradním Městě od pondělí průjezdná pro automobily a autobusy. Oznámil to na twitteru generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda. Návrat autobusových linek MHD do Průběžné na křížení s koridorem potvrdil mluvčí dopravního organizátora ROPID Filip Drápal.

Aktuální uzavírka ulice pro automobily a tramvaje trvala od poloviny června. Tramvajím se podjezd znovu otevře 15. září. Svoboda rovněž potvrdil, že nová železniční stanice Zahradní Město začne sloužit cestujícím 24. září, což je termín už dříve zveřejněný organizací ROPID.

Průběžná ulice na Zahradním Městě se vozidlům otevřela 23. srpna. Pramen: Správa železnicStavba terminálu Zahradní Město (konec července 2021). Pramen: Správa železnicStavba terminálu Zahradní Město (konec července 2021). Pramen: Správa železnicTerminál Zahradní Město. Chodník pro cestující. Nalevo je odbavovací hala a přímé přístupy na nástupiště (schody a eskalátory), v pilířích vpravo jsou výtahové šachty, za nimi pruh pro auta. Pramen: Správa železnicVýstavba terminálu Zahradní Město. Pramen: ROPIDPůvodní vzhled křížení Průběžné ulice a koridoru. Foto: Správa železnic

Zastávka MHD bude pod mostem s přímým přístupem na vlaková nástupiště. V podjezdu navíc naleznou cestující čekárnu a odbavovací prostory. Auta v rozšířeném podjezdu dostanou samostatné pruhy a nebudou tak překážet vozidlům MHD.

Nový terminál na Zahradním Městě je součástí budovaného úseku 4. koridoru od jižních portálů Vinohradského tunelu do Hostivaře. Stavba Správy železnic probíhá od června 2018 a vyžádá si přes pět miliard korun. Už v prosinci se cestujícím otevřela nová zastávka Eden.

Tagy Průběžná Správa železnic terminál Zahradní Město Zahradní Město
29 komentářů