Plzeňská Škoda slaví 160 let – v Plzni chystá Den otevřených dveří

Den otevřených dveří v Plzeňské Škodě v roce 2014. Pramen: Škoda TransportationDen otevřených dveří v Plzeňské Škodě v roce 2014. Pramen: Škoda Transportation

Přijďte navštívit nejmodernější zázemí průmyslové gigantu – Škody Transportation. Den otevřených dveří ve Škodovce se uskuteční v sobotu 15. června

Přijďte navštívit nejmodernější zázemí průmyslové gigantu – Škody Transportation. Den otevřených dveří ve Škodovce se uskuteční v sobotu 15. června 2019 od 9. do 17. hodin v areálu Škoda v Plzni. Dozvíte se, kde se vyrábí nízkopodlažní tramvaje nebo vysokorychlostní lokomotivy. Těšit se ale můžete i na bohatý doprovodný program pro celou rodinu.

Skupina Škoda Transportation pro Vás otevře své prostory v Plzni a díky tomu budete mít unikátní možnost podívat se do míst, kde se vyrábí špičková vozidla pro ekologickou a čistou dopravu. K vidění budou například jednopodlažní elektrické vlaky, lokomotivy nebo moderní tramvaje pro německý Chemnitz.

Zcela jedinečný zážitek čeká na návštěvníky, kteří využijí možnosti projet se každou hodinu po škodováckém areálu parním lokomotivou s historickými osobními vozy z přelomu třicátých a čtyřicátých let minulého století. K vidění bude také rychlíková parní lokomotiva 475.111 ze Škodovky, která je pro svůj elegantní vzhled přezdívaná Šlechtična.

Den otevřených dveří v Plzeňské Škodě v roce 2014. Pramen: Škoda TransportationDen otevřených dveří v Plzeňské Škodě v roce 2014. Pramen: Škoda TransportationDen otevřených dveří v Plzeňské Škodě v roce 2014. Pramen: Škoda TransportationDen otevřených dveří v Plzeňské Škodě v roce 2014. Pramen: Škoda TransportationDen otevřených dveří v Plzeňské Škodě v roce 2014. Pramen: Škoda TransportationDen otevřených dveří v Plzeňské Škodě v roce 2014. Pramen: Škoda TransportationDen otevřených dveří v Plzeňské Škodě v roce 2014. Pramen: Škoda TransportationDen otevřených dveří v Plzeňské Škodě v roce 2014. Pramen: Škoda Transportation

Dceřiná společnost Škoda Electric zase pro návštěvníky připraví jeden z nových trolejbusů a jeden z prvních elektrobusů Škoda Perun. Na pravidelné lince v areálu Škoda mezi Škodou Transportation a novou dopravní základnou Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) bude navíc jezdit škodovácký elektrobus E´City. Můžete se rovněž těšit na prohlídku samotné výroby ve Škodovce, kde například uvidíte, jak postupně vzniká nová tramvaj od svařování jednotlivých dílů až k lakování finálních produktů. Připravena bude také mimořádná výstava ke 160. výročí společnosti.

Součástí Dne otevřených dveří bude také bohatý doprovodný program – například sportovní aktivity pod vedením atletického klubu AK Škoda Plzeň, autogramiáda hokejistů HC Škoda Plzeň, velká soutěž dobrodružství se Škodovkou a další zábava zaměřená především na děti, přijít tedy může celá rodina. Snížené vstupné nabídne i Techmania Science Center, která se postará i o zábavnou show na pódiu. Samozřejmostí bude také dostatek stánků s občerstvením.

Více informací bude průběžně zveřejňováno na webových stránkách: http://www.skoda.cz/dod
Vstup do areálu V. bránou z Borské ulice, vedle Techmania Science Center

Tagy Den otevřených dveří Škoda Transportation
28 komentářů