Pardubice získaly od státu 217 milionů korun na opravu nadjezdu

Nadjezd v Kyjevské ulici v Pardubicích překonává silnici I/36 i železniční koridor. Foto: Google Street ViewNadjezd v Kyjevské ulici v Pardubicích překonává silnici I/36 i železniční koridor. Foto: Google Street View

Pardubice získaly ze Státního fondu dopravní infrastruktury většinu peněz potřebných na modernizaci nadjezdu v Kyjevské ulici u nemocnice. Město na

Pardubice získaly ze Státního fondu dopravní infrastruktury většinu peněz potřebných na modernizaci nadjezdu v Kyjevské ulici u nemocnice. Město na rekonstrukci od státu dostane zhruba 217 milionů korun. Zbylých přibližně 18,5 milionu korun zaplatí ze svého rozpočtu.

Nadjezd Kyjevská kříží nejen silnici první třídy, ale také hlavní železniční koridor. Projekt má již platné stavební povolení, radnice se chystá vyhlásit výběrové řízení na dodavatele stavby.

Vysoutěženo chceme mít do konce roku, abychom měli dostatečný čas na přípravu harmonogramu stavebních prací včetně jejich koordinace s dalšími účastníky, především Správou železnic, která plánuje rekonstrukci železničního uzlu Pardubice zahrnující modernizaci tratí vedoucích právě pod nadjezdem,“ uvedl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

Oprava nadjezdu by měla začít na jaře 2021. Projekt je připraven tak, aby k němu bylo možné kdykoli napojit budoucí sjezdy na ulici Hlaváčova i do areálu nemocnice a budoucího areálu Tesly Kyjevské, aniž by byla poškozena opravená mostní konstrukce.

Most z roku 1964 je již ve velmi špatném stavu a rekonstrukci nutně potřebuje. Práce by měly trvat zhruba osm až devět měsíců.

ČTK

Tagy pardubice SFDI Státní fond dopravní infrastruktury
5 komentářů