Otevřeno, ale nedokončeno. Nádraží Praha-Zahradní Město zůstává ve zkušebním provozu

Terminál na Zahradním Městě stále čeká na dokončení. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czTerminál na Zahradním Městě stále čeká na dokončení. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.cz

Správa železnic vysvětluje zpoždění dopady pandemie i nedostatkem materiálů.

Správa železnic v tomto roce nestihne dokončit již otevřené nádraží Praha-Zahradní Město a zatím bude dál jen ve zkušebním provozu. Úplného dokončení se dočká nová stanice až příští rok na jaře. Nestihne se tak slíbené prosincové datum.

„Aktuálně pokračují dokončovací práce, během jara dojde k terénním úpravám, zatravnění a dalším pracím,“ popsala aktuální situaci mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Ta také dodává, že za zdržení mohou komplikace spojené se současnou pandemií.

Zdrželo se tak například dodání komponentů do částí zabezpečovacího zařízení stanice. „Stejně jako celou společnost zasáhla problematika spojená s pandemií i naše zhotovitele, kteří se potýkali s nedostatkem personálu. Rovněž dodavatelé technologií pocítili nedostatek materiálu. Například šlo o čipy do zabezpečovacího zařízení,“ uvádí Friebová.

K otevření nádraží za účasti premiéra Andreje Babiše a ministra dopravy Karla Havlíčka došlo ještě letos před sněmovními volbami na konci září. Už při slavnostním aktu ale stanice nebyla zcela dokončená. V provozu nebyly výtahy, na jedné straně chybělo vybetonování příchodů k eskalátorům a ani samotné jezdící schody nebyly funkční.

Dopravní terminál Praha-Zahradní Město s přestupním systémem vlak/MHD má být součástí nově budovaného čtyřkolejného koridoru mezi Vršovicemi a Hostivaří. Správa železnic stavbu svým významem pro město přirovná k metru. Rekonstrukce celého traťového úseku vyšla na téměř 5,3 miliardy korun.

Tagy Správa železnic terminál Zahradní Město
57 komentářů