Ostravská střední škola nabídne nový obor zaměřený na drážní techniku

Zázemí Dopravního podniku Ostrava. Foto: DPOZázemí Dopravního podniku Ostrava. Foto: DPO

Nový obor je šitý na míru Dopravnímu podniku Ostrava.

Střední škola technická a dopravní v Ostravě-Vítkovicích nabídne od nového školního roku nový obor Mechanik-elektronik. Obor je zaměřen na drážní techniku. Jeho absolventi budou umět o drážní vozidla MHD nejen pečovat, ale seznámí se i se zásadami jejich konstrukce včetně ovládání a řízení. DPO bude během studia nabízet konzultace prostřednictvím svých zaměstnanců a také prostory pro praktickou výuku.

Otevření nového oboru oznámil Dopravní podnik Ostrava. Právě v něm by měli absolventi tohoto oboru mít jistotu práce. DPO se bude podílet i na praktické výuce. Nový obor bude otevřen pro celkem 30 studentů v ročníku. Studium oboru je čtyřleté, zakončené maturitou, navíc ovšem s možností získat po absolvování třetího ročníku výuční list.

„Studijní obor přímo na míru Dopravnímu podniku Ostrava je pro nás velkým úspěchem, za kterým stojí měsíce vyjednávání, konzultací a příprav. Jsme rádi, že se to nakonec podařilo, a od září budeme moci být u vzdělávání i inspirování žáků se zájmem o dopravu v Ostravě přímo,“ řekl předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Podle ředitele školy Stanislava Zapletala jde o „zalepení díry v nabídce“, která vznikla po zániku oboru Elektrická trakce v dopravě. „Drážní technika vyžaduje vysoké odborné znalosti pro oblast výroby, provozu, servisu i obsluhy. Tím spíše vyžaduje cílenou specializaci, která tady citelně chyběla,“ uvedl Zapletal.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO Střední škola technická a dopravní Ostrava
25 komentářů