Ostrava: Tramvaje se po čtvrt roce vracejí do Hlučínské, některé zastávky změní název

Autobus v Hlučínské ulici. Foto: DPOAutobus v Hlučínské ulici. Foto: DPO

Součástí modernizace byla i proměna zastávky Důl Odra. Nově je bezbariérová a slouží přestupu mezi tramvajemi a autobusy.

Dopravní podnik Ostrava (DPO) ukončí v neděli 12. prosince výluku tramvajového provozu v Hlučínské ulici v Ostravě-Přívoze, která kvůli velké rekonstrukci ulice trvala od 1. září. Bude obnoven i provoz na stanovištích 1 a 2 přestupního uzlu Sad Boženy Němcové. Nový jízdní řád přinese i změny názvů některých zastávek.

Rozsáhlá modernizace Hlučínské ulice vyšla na více než 110 milionů korun, společně ji financovaly město Ostrava a dopravní podnik. Byl upraven 800 metrů dlouhý úsek od sadu Boženy Němcové po křižovatku s Palackého ulicí. Součástí modernizace byla i proměna zastávky Důl Odra. Nově je bezbariérová a slouží přestupu mezi tramvajemi a autobusy. Do svých původních tras se v neděli vrátí linky číslo 8 a 14.

Nový jízdní řád přinese i změnu názvů některých zastávek. V Krásném Poli bude nově většina zastávek provozována v režimu na znamení. Skončí také rekonstrukce kanalizace v Plesné, díky čemuž se linky 47 a 51 vrátí do svých původních tras. Dočasná kyvadlová doprava X51 skončí.

Přehled změn

Linky č. 8 a 14 se vracejí do svých původních tras po ukončení výluky na ul. Hlučínské a po obnovení provozu na stanovištích č. 1 a 2 přestupního uzlu Sad B. Němcové.

Linky č. 24, 32, 33, 34, 52, 56, 66, 67 a 68 se vracejí do svých původních tras po obnovení provozu na stanovištích č. 1 a 2 přestupního uzlu Sad B. Němcové a nebudou již obsluhovat stanoviště č. 6 na Sokolské třídě.

Přejmenované zastávky – Dosavadní název / Nový název
Garáže Poruba / Poruba,garáže
Klimkovice,Hýlov,V Důlkách / Klimkovice,V Důlkách
Krásné Pole,Družební / Družební
Petřvald,Půstky / Petřvald,Pustky
Rektorát VŠB / VŠB-TUO
Záuliční / Zauliční

Nové zastávky v režimu „na znamení“ v Krásném Poli
Družební
Hájkovická
Krásné Pole,střed
Krásné Pole,škola
Pustkovecká

Tagy DPO modernizace Hlučínské ulice ostrava
15 komentářů