Omyl Eurowings. Jejich letadlo zamířilo na uzavřené letiště na Sardinii, bez přistání muselo zpět

Airbus A320 společnost Eurowings. Foto: EurowingsAirbus A320 společnost Eurowings. Foto: Eurowings

Nezvyklou situaci řešili o víkendu piloti společnosti Eurowings. S Airbusem A320 se vydali z Düsseldorfu na letišti v Olbii na

Nezvyklou situaci řešili o víkendu piloti společnosti Eurowings. S Airbusem A320 se vydali z Düsseldorfu na letišti v Olbii na Sardinii, nakonec se ale museli po zhruba čtyřiceti minutách kroužení kolem letiště vrátit zpět do Německa. Důvodem bylo tamější  uzavřené letiště.

Na událost upozornil italský list Corriere della Serra, průběh letu včetně vyčkávání u Olbie je patrný na záznamu letu na Flightradar24.com.

Italská vláda v týdnu oznámila, že otevírá regionální letiště, což zřejmě vedlo Eurowings k vypravení letu. Na palubě letadla měli být podle italského listu jen dva cestující. Jenže sardinská regionální vláda se krátce po rozhodnutí vlády rozhodla letiště v Olbii nechat zavřené, na rozdíl například od letiště v Cagliari na jihu ostrova. Eurowings i přes tento chaos měly o uzavírce vědět: letiště v Olbii vydalo takzvaný NOTAM (NOtice To AirMen), ve kterém na uzavírku upozornilo. Otevřeno je pouze pro malá letadla.

Po čtyřiceti minutách komunikace s leteckými dispečery se rozhodla posádka letu pro návrat do Německa. Letecká společnost uvedla, že probíhá ještě vyšetřování toho, co se stalo.

Tagy DUS Eurowings OLB Olbia
21 komentářů