Omezení na Pražském okruhu na Radotínském mostě. Směrem k D1 zůstane jen jeden pruh

Radotínský most na D0. Pramen: Ceskedalnice.czRadotínský most na D0. Pramen: Ceskedalnice.cz

Silničáři objevili praskliny v dilatačním závěru v pásu směrem k D1 před Vánoci.

Nemalé komplikace mohou řidiči očekávat o víkendu na velkém Pražském okruhu, konkrétně na Radotínském mostě mezi Lochkovským a Komořanským tunelem. Důvodem je oprava dilatačního závěru, který byl v havarijním stavu. Během nastávajícího víkendu dojde v místě k omezení dopravy na režim 2+1. Jeden jízdní pruh bude ve směru k dálnici D1.

Dopravní omezení na režim 2+1 bude v místě od dnešních 22:00 do nedělních 14:00. Následně bude provoz opět veden ve dvou zúžených jízdních pruzích v obou směrech a budou zahájeny dokončovací práce, aby mohla být oprava koncem příštího týdne dokončena.

„Přestože bude toto omezení probíhat během doby, kdy jsou v místě nejnižší dopravní intenzity, je třeba brát na vědomí, že se jedná o velmi zatížený dálniční úsek a nelze tedy vyloučit tvorbu dopravních kolon. Všem řidičům se omlouváme za způsobené dopravní komplikace,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký.

Silničáři objevili praskliny v dilatačním závěru v pásu směrem k D1 před Vánoci. Aby zabránili většímu poškození, místo provizorně překryli ocelovým přejezdem a omezili rychlost na 60 km/h. Podle ŘSD přitom nebylo možné udělat jednoduchou opravu, třeba přes noc.

„Kdybychom to zavařili a nechali bez omezení, způsobilo by to havárii v nejbližší době znovu a mohlo by dojít k zásadnějším prasklinám a kritickému stavu mostu,“ uvedl před nedávnem šéf ŘSD Radek Mátl ve svém podcastu. Příprava opravy proto zabrala několik měsíců.

Silničáře praskliny překvapily. Podle Mátla měla být životnost dilatačního závěru 25 let, most se přitom otevíral v roce 2010. ŘSD si to vysvětluje velkou zátěží, místem projíždí 15 000 kamionů denně.

Tagy D0 Pražský okruh Radotínský most ŘSD
19 komentářů