Obrazem: V Česku začne jezdit nový MAN Lion’s City 18C

Nový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň. Foto: Auto-bus.czNový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň. Foto: Auto-bus.cz

ČSAD autobusy Plzeň kupuje pro linky do Tlučné a Vejprnic.

Společnost ČSAD Autobusy Plzeň převzala nový kloubový autobus MAN Lion’s City 18C pro provoz na linkách z Plzně do Vejprnic a Tlučné. Jde o první kloubové autobusy nové generace od německého výrobce, které jezdí v Česku.

Dva 18,06 metru dlouhé autobusy budou jezdit na linkách 55, 66 a N55 na trase Plzeň – Vejprnice – Tlučná, které si samostatně objednávají obce na této trase. Doplní je ještě čtveřice dvanáctimetrových autobusů v provedení Low Entry.

Linky mezi Plzní a Tlučnou jsou kromě provozů MHD v několika městech jedinými, kde v kraji uhájila společnost ČSAD Autobusy Plzeň svůj byznys, spoje pro Plzeňský kraj převzala od června Arriva.

Desetiletá smlouva s dvěma obcemi

V rámci celé zakázky ujedou autobusy zhruba 2,6 miliónu km, přičemž částka, kterou obce zaplatí dopravci formou kompenzace za 10 let, činí necelých 97 miliónů Kč. Obce pro zabezpečení dopravy požadovaly autobusy pořízené nejdříve v roce 2020. Vozidla jsou vybavena klimatizací, vnějšími i vnitřními elektronickými ukazateli, naváděcí soustavou pro nevidomé a v neposlední řadě bezdrátovou sítí Wi-Fi s bezplatným připojením k internetu pro cestující.

V autobusech bude nadále uznáván zvláštní tarif jízdného stanovený obcemi, rovněž předplatné Integrované dopravy Plzeňska (IDP). Kromě tradiční platby jízdného u řidiče v hotovosti nebo z čipové karty dopravce či Plzeňské karty bude nově možnost úhrady také pomocí bezkontaktní bankovní karty.

Za poskytnutí snímků děkujeme společnosti Auto-Bus.cz – Svoboda s.r.o.

Nový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň.  Foto: Auto-bus.czNový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň.  Foto: Auto-bus.czNový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň.  Foto: Auto-bus.czNový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň.  Foto: Auto-bus.czNový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň.  Foto: Auto-bus.czNový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň.  Foto: Auto-bus.czNový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň.  Foto: Auto-bus.czNový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň.  Foto: Auto-bus.czNový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň.  Foto: Auto-bus.czNový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň.  Foto: Auto-bus.czSilnice mezi Českou Lípou a Kozly. Foto: FB Jana SvitákaNový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň.  Foto: Auto-bus.czNový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň.  Foto: Auto-bus.czNový autobus MAN Lion’s City 18C pro ČSAD autobusy Plzeň.  Foto: Auto-bus.czVizualizace nových autobusů pro linky z Tlučné a Vejprnic do Plzně. Foto: ČSAD Autobusy Plzeň
Tagy ČSAD autobusy Plzeň MAN Lion’s City 18C Plzeň Plzeňský kraj Tlučná Vejprnice
25 komentářů