Obrazem: V Brně skončil provoz trolejbusů 25Tr

Poslední den provozu trolejbusu Škoda 25Tr v Brně ve Šlapanicích. Foto: Rudolf StaněkPoslední den provozu trolejbusu Škoda 25Tr v Brně ve Šlapanicích. Foto: Rudolf Staněk

Devět trolejbusů koupil ústecký dopravní podnik.

Dopravní nadšenci si dnes v Brně přišli naposledy vyfotit poslední trolejbus Škoda 25tr. Po čtrnácti letech skončí jejich provoz v síti brněnské MHD. Trolejbusy z let 2007 a 2008 prodal Dopravní podnik města Brna do Ústí nad Labem.

Poslední trolejbus jel na lince 37 z Osové do Vozovny Komín. Během dne ho Dopravní podnik města Brna (DPMB) nasadil na všechny trolejbusové linky. Osm trolejbusů tohoto typu bylo již dříve odstaveno, poslední služba se týkala vozu 3613, který je v provozu od srpna 2008 a má najeto 596 tisíc kilometrů.

DPMB už má na trolejbusy kupce. „Všech devět trolejbusů tohoto typu od nás odkoupí Dopravní podnik města Ústí nad Labem,“ dodala Tomaštíková. Brno začalo s vyřazováním těchto trolejbusů díky nákupu nových trolejbusů Škoda 27Tr. Ústí je jedním z měst, kde trolejbusy tohoto typu jezdí.

Poslední den provozu trolejbusu Škoda 25Tr v Brně ve Šlapanicích. Foto: Rudolf StaněkPoslední den provozu trolejbusu Škoda 25Tr v Brně ve Šlapanicích. Foto: Rudolf StaněkPoslední den provozu trolejbusu Škoda 25Tr v Brně ve Šlapanicích. Foto: Rudolf StaněkPoslední den provozu trolejbusu Škoda 25Tr v Brně ve Šlapanicích. Foto: Rudolf StaněkPoslední den provozu trolejbusu Škoda 25Tr v Brně ve Šlapanicích. Foto: Rudolf Staněk
Tagy Dopravní podnik města Brna DPMB Škoda 25Tr
10 komentářů