Obrazem: Trolejbusové přesuny v Praze. Vůz z roku 1959 čeká oprava

Přeprava trolejbusu Škoda 8Tr. Foto: Daniel Šabík / DPPPřeprava trolejbusu Škoda 8Tr. Foto: Daniel Šabík / DPP

Historický trolejbus bude připraven na start nové trolejbusové dráhy do Miškovic.

Po ulicích Prahy byl dnes k vidění nezvyklý náklad. Mezi střešovickým Muzeem MHD a ústředními dílnami v Hostivaři převážel Dopravní podnik hl. m. Prahy dva historické trolejbusy.

Důvodem je oprava trolejbusu Škoda 8Tr z roku 1959. Ta proběhne v ústředních dílnách tak, aby byl připraven k provozu na podzim u příležitosti zahájení provozu trolejbusové trati z Palmovky do Miškovic. Vůz vyrobený v roce 1959 jezdil po Praze až do konce trolejbusového provozu v roce 1972.

Trolejbus je pojízdný, čekají ho například opravy rozvodů vzduchu nebo zadní nápravy.

Uvolněné místo ve střešovickém muzeu zabral jiný trolejbus, který je dosud deponovaný v Hostivaři: Praga TOT ev. č. 303. Jde o jeden z nejstarších trolejbusů v Česku, možná i v Evropě. Je z roku 1936.

Trolejbus Praha TOT při přepravě z Hostivaře do Střešovic. Foto: Daniel Šabík / DPPPřeprava trolejbusu Škoda 8Tr. Foto: Daniel Šabík  / DPPTrolejbus Praha TOT při přepravě z Hostivaře do Střešovic. Foto: Daniel Šabík / DPPTrolejbusy Praga TOT a Škoda Tr8. Foto: Daniel Šabík / DPPPřeprava trolejbusu Škoda 8Tr. Foto: Daniel Šabík  / DPPPřeprava trolejbusu Škoda 8Tr. Foto: Daniel Šabík  / DPPPřeprava trolejbusu Škoda 8Tr. Foto: Daniel Šabík  / DPPPřeprava trolejbusu Škoda 8Tr. Foto: Daniel Šabík  / DPPPřeprava trolejbusu Škoda 8Tr. Foto: Daniel Šabík  / DPPPřeprava trolejbusu Škoda 8Tr. Foto: Daniel Šabík  / DPPPřeprava trolejbusu Škoda 8Tr. Foto: Daniel Šabík  / DPPPřeprava trolejbusu Škoda 8Tr. Foto: Daniel Šabík  / DPP
Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp historické trolejbusy muzeum MHD
29 komentářů