Obrazem: Trať v Opletalově ulici otestovaly tři tramvaje včetně historické

Testování tratě v Opletalově ulici. Autor: DPP/Daniel ŠabíkTestování tratě v Opletalově ulici. Autor: DPP/Daniel Šabík

Obnovená trať je zárodkem chystané tramvajové spojky skrze Vrchlického sady kolem Hlavního nádraží do Vinohradské ulice.

Dlouho nevídaný obrázek se dnes ráno naskytl Pražanům u Hlavního nádraží. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) testoval v Opletalově ulici nový úsek tramvajové tratě a vyslal na místo hned tři tramvaje.

„Opletalova je hotová. Dnes ráno jsme třemi tramvajemi zkušebně projeli obnovenou tramvajovou trať v Opletalově ulici,“ oznámil DPP.

Obnovená trať v Opletalově ulici končí zastávkou a úvratí. V plánech města zároveň představuje zárodek chystané tramvajové spojky skrze Vrchlického sady kolem Hlavního nádraží do Vinohradské ulice. Ta by měla vzniknout v roce 2024.

Nejprve ale bude trať sloužit pro náhradní tramvajovou dopravu během výměny stropní desky a modernizace vestibulu stanice metra Florenc.

Podrobně je historie tramvajových tratí v Opletalově ulici popsána v časopise pro  zaměstnance Dopravního podniku hl. m. Prahy DP kontakt.

Testování tratě v Opletalově ulici. Autor: DPP/Daniel ŠabíkTestování tratě v Opletalově ulici. Autor: DPP/Daniel ŠabíkTestování tratě v Opletalově ulici. Autor: DPP/Daniel ŠabíkTramvaj v Opletalově ulici v Praze. Pramen: Adam ScheinherrTramvajová trať v Opletalově ulici v Praze. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTramvajová trať v Opletalově ulici v Praze. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTorzo tratě v Opletalově ulici (původní stav). Pramen: ROPIDNa jaře 2021 DPP zbudoval odbočku do Opletalovy ulice. Pramen: ROPIDTestování tratě v Opletalově ulici. Autor: DPP/Daniel Šabík

 

Tagy dpp obnova tratě v Opletalově ulici Opletalova
13 komentářů