Obrazem: Finnair investuje 200 milionů eur do nového interiéru dálkových letadel, zavádí premium economy

Nová byznys třída v A350 Finnair. Foto: FinnairNová byznys třída v A350 Finnair. Foto: Finnair

Proměnou projde během dvou let interiér všech dálkových letadel Finnairu.

Letecká společnost Finnair se rozhodla pro velkou modernizaci interiéru svých dálkových letadel. Proměnou projde byznys třída v Airbusech A350 a A330, ve kterých současně nově zavádí i třídu premium economy. Dopravce do zlepšení komfortu pro cestující investuje 200 milionů eur.

Finský dopravce označil investici jako cestu ke zvýšení komfortu cestujících. Mírnou proměnou prochází i ekonomická třída. K obměně bude docházet postupně během příštích dvou let. Finnair má ve flotile sedm letadel A330 a 17 A350.

Pandemie měla dramatický dopad na celé letectví. Nezměnila naše ambice stát se dopravcem první volby pro cestování mezi Evropou a Asií,“ řekl šéf Finnairu Topi Manner.

Finnair se stal prvním zákazníkem nového konceptu sedaček do byznys třídy od Collins Aerospace. Podle dopravce má nabídnout cestujícím více komfortu a soukromí než dosavadní verze. Součástí změn v byznys třídě je i nové nádobí pro catering.

Finnair byl jedním z mála tradičních síťových dopravců, který dosud neměl třídu premium economy. Ta je kompromisem z pohledu pohodlí i ceny mezi byznys třídou a ekonomickou. Bude v konfiguraci 2-4-2, rozteč nezi sedačkami je 39 palců.

Nové jsou také sedačky v ekonomické třídě, ale jen ve starších airbusech. Mají i větší monitory s možností dobíjení elektroniky. V novějších došlo jen k výměně potahů.

Finnair plánuje letos v létě necelou stovku destinací v Evropě, Asii a USA. Nově začne létat do jihokorejského Busanu, na letiště Haneda v Tokiu a také do Dallasu a Seattlu.

Finnair a jeho nová premium economy třída. Foto: FinnairFinnair a jeho nová premium economy třída. Foto: FinnairFinnair a jeho nová premium economy třída. Foto: FinnairFinnair a jeho nová premium economy třída. Foto: FinnairEkonomická třída v A350 Finnair. Foto: FinnairEkonomická třída v A350 Finnair. Foto: FinnairEkonomická třída v A350 Finnair. Foto: FinnairNová byznys třída v A350  Finnair. Foto: FinnairNová byznys třída v A350  Finnair. Foto: FinnairNová byznys třída v A350  Finnair. Foto: FinnairNová byznys třída v A350  Finnair. Foto: FinnairNová byznys třída v A350  Finnair. Foto: Finnair

Tagy Finnair
3 komentáře