ÖBB chystají další noční vlaky, spojí Bratislavu se Splitem

Nighjet ve Vídni. Foto: ÖBBNighjet ve Vídni. Foto: ÖBB

Rakouský státní dopravce ÖBB chce od nového jízdního řádu otevřít dvě nová noční železniční spojení pod svoji značkou „nighjet“. Kromě

Rakouský státní dopravce ÖBB chce od nového jízdního řádu otevřít dvě nová noční železniční spojení pod svoji značkou „nighjet“. Kromě již dříve oznámeného spoje do Amsterdamu chce přes sezónu provozovat také noční vlaky z Bratislavy do chorvatského Splitu.

Vyplývá to z oznámení na stránkách Schienen Control, rakouské obdoby Úřadu pro přístup k dopravní infrastruktuře.

V případě spojení do Amsterdamu má jít o vlak, který bude začínat ve Vídni a Innsbrucku, oba se pak spojí v Mnichově a přes Norimberk, Frankfurt, Kolínem nad Rýnem a Utrecht budou pokračovat až do nizozemské metropole. V případě vlaku z Vídně budou vozy připojeny k již letos zavedenému spojení do Bruselu. Odjezdy z Rakouska jsou naplánovány na časy mezi 20.–21. hodinou, v Amsterdamu má být vlak těsně před desátou hodinou dopolední. Zpět pojede vlak v 19:38. Vlaky mají jezdit každý den.

Pro české občany může být velmi zajímavou zprávou plán ÖBB na přímé noční spojení Bratislavy s chorvatským Splitem. Noční vlak z Česka byl dříve velmi populární, ale skončil. S častým spojením z Česka do Bratislavy i Vídně se tak může otevřít nové pohodlné spojení do Chorvatska vlakem.

Nový spoj má vyjíždět z Bratislavy v 15:51, z Vídně v 18 hodin, ve Splitu bude v 9 ráno. Zpět pojede v 18 hodin, ve Vídni má být v 9 hodin, v Bratislavě v 10:49. Vlak pojede přes Maribor a Záhřeb.

Vlak má být sezónní, jezdit má dvakrát týdně (úterý a pátek) od 18. června do 10. září. Součástí mají být dva vozy pro přepravu osobních aut.

Tagy nightjet noční vlaky ÖBB Top
95 komentářů