Norwegian se vrací k 737 MAX, doladil nákup 50 letadel

Boeing 737 MAX společnosti Norwegian. Foto: WWW.IANGEORGESONPHOTOGRAPHY.CO.UKBoeing 737 MAX společnosti Norwegian. Foto: WWW.IANGEORGESONPHOTOGRAPHY.CO.UK

Se stejným typem letadla zkoušel dopravce létat přes Atlantik.

Letecká společnost Norwegian Air Shuttle dosáhla finální dohody na parametrech obnovení původní smlouvy s Boeingem na nákup 50 letadel 737 MAX. Součástí nové dohody je i opce na dalších 30 letadel. Transakci oznámil dopravce na svých stránkách. Letadla mají být dodána mezi roky 2025 a 2028.

Nová letadla budou pořízena částečně z vlastních zdrojů, částečně na leasing. Pro dopravce jde o první nákup nových letadel od chvíle, kdy vstoupil do insolvence. Pořízení nových letadel má pomoci snížit i emise CO₂ z letecké dopravy. Norwegian se stane jedním z největších evropských zákazníků na 737 MAX po Ryanairu a IAG.

Společnost měla v minulosti ve flotile 18 letadel tohoto typu, létala s nimi přes Atlantik do USA. Po uzemnění 737 MAX kvůli tragickým nehodám a vlastním ekonomickým problémů ale aerolinky letadla vrátily zpět leasingovým společnostem a celý kontrakt zrušily. Teď oznámily nový nákup.

Tagy 737 MAX 8 boeing Norwegian Air Shuttle
Žádné komentáře