Největší embraer převzala první evropská aerolinka, bude létat z Kanárských ostrovů

Embraer E195-E2 v barvách Binter Canarias. Foto: EmbraerEmbraer E195-E2 v barvách Binter Canarias. Foto: Embraer

Španělské aerolinky Binter Canarias jsou prvním evropským dopravcem, který má ve své flotile zatím největší typ letadla Embraer. Firma převzala

Španělské aerolinky Binter Canarias jsou prvním evropským dopravcem, který má ve své flotile zatím největší typ letadla Embraer. Firma převzala první z pěti objednaných strojů E195-E2.

Binter jsou aerolinkami, které ukáží, jak lze z našeho letadla získat to nejlepší díky expanzi do dalších měst,“ řekl John Slattery, šéf Embraer Commercial Aviation.

Binter nasadí letadlo na linky mezi Kanárskými ostrovy i na spojení z ostrovů do Evropy či severní Afriky. Aerolinky letadlo koupily v konfiguraci pro 132 cestujících pouze v ekonomické třídě.

Podle Embraeru testy ukazují, že letadlo je ještě úspornější, než firma plánovala. Spotřeba paliva na sedačku je o 25,4 % nižší než u stávající generace E195, letadlo je také výrazně tišší. Brazilský výrobce přesvědčuje aerolinky k nákupu i přes úspory za servis: letoun má prodloužené servisní intervaly.

Letadlo E195-E2 je větší verzí stroje E190-E2, který začal létat už loni. Stroj je poháněn dvěma motory Pratt & Whitney PW1900. Oproti svému předchůdci, letadlu E195, má větší maximální kapacitu (146, původně 124 cestujících) i dolet ( 4820 km namísto 4260 km). Prvním provozovatelem tohoto typu jsou brazilské aerolinky Azul.

V Evropě si stejné letadlo nedávno objednaly nizozemské aerolinky KLM . Menší verzi E190-E2 už provozují Helvetic Airways a norský Widerøe.

Tagy Binter Canarias Embraer Embraer E195-E2
12 komentářů