Největší dopravní hříšníci v Ústeckém kraji. RegioJet a ICOM čekají další pokuty

Motorová jednotka 628 v barvách RegioJetu pro Ústecký krajMotorová jednotka 628 v barvách RegioJetu pro Ústecký kraj

V případě RegioJetu je pokuta hlavně za nedostatek vozidel, u ČSAD Slaný za neodjeté spoje.

Radní Ústeckého kraje rozhodli o udělení dalších pokut pro některé dopravce, kteří neplní své smluvní povinnosti. Podobně jako v minulých měsících míří největší část pokut do společnosti RegioJet ÚK a k autobusovému dopravci ČSAD Slaný ze skupiny Icom Transport.

O udělení pokut informoval kraj v tiskové zprávě. Jde o celkem 59 pokut ve výši 507 048 Kč za období 3. 8. – 26. 10. 2022. RegioJet musí zaplatit 410 000 Kč za nedostatečný počet zálohových vozidel. Dopravce se v posledních měsících potýká s nedostatkem vozidel. Jednu z jednotek 628 prodal společnosti GW Train Regio, o druhou přišel při nehodě na přejezdu. Musí tak nasazovat pronajatý vůz 811. Ke zlepšení by mělo dojít od změny jízdního řádu, kdy dopravce nasadí nové elektrické jednotky od Pesy.

ČSAD Slaný dostal pokuty za nefunkční informační nebo odbavovací systém nebo neodjeté spoje. Kontrola odhalila i problémy s řidiči. Někteří nevydali jízdní doklady, neměli stejnokroj nebo neuměli česky.

ČSAD Slaný letos v objemu sankcí v Ústeckém kraji vede, radí mu vyměřili od počátku roku pokuty v úhrnné výši 2,191 milionů korun. Dopravce nezvládal zejména start provozu, problémy trvaly i během roku. „Drtivou většinou jde o sankce za nejeté spoje,“ dodala mluvčí Ústeckého kraje Magdalena Fraňková. RegioJetu zatím kraj vyměřil pokuty za 560 tisíc korun. Kromě vozidel jde i o sankce za chybějící personál.

Tagy ČSAD Slaný Doprava Ústeckého kraje ICOM Transport RegioJet RegioJet ÚK Ústecký kraj
66 komentářů