Nádražní budovu Hrušovany nad Jevišovkou opraví Strabag Rail za 34 milionů

Nádraží Hrušovany nad Jevišovkou. Autor: https://commons.wikimedia.org/wiki/User:My_FriendNádraží Hrušovany nad Jevišovkou. Autor: https://commons.wikimedia.org/wiki/User:My_Friend

Správa železniční dopravní cesty uzavřela smlouvu se společností Strabag Rail na opravu nádražní budovy stanice Hrušovany nad Jevišovkou. Za kompletní

Správa železniční dopravní cesty uzavřela smlouvu se společností Strabag Rail na opravu nádražní budovy stanice Hrušovany nad Jevišovkou. Za kompletní rekonstrukci zaplatí téměř 34 milionů korun bez DPH, cena předpokládaná byla 30 milionů. Smlouva byla zveřejněna v registru.

Budova stanice, která od loňského roku nese oficiální název Hrušovany nad Jevišovkou-Šanov, je v dezolátním stavu. V rámci rekonstrukce budou provedeny dispoziční změny v přízemí i prvním patře. Záchody budou nově ve výpravní budově, která zároveň dostane zateplení, nová okna, fasádu i střechu.

„Dojde k napojení budovy na obecní vodovodní řád, nová kanalizační přípojka bude napojena na veřejnou kanalizaci před výpravní budovou. Celá budova bude bezbariérově napojena na přístupové komunikace pro pěší,“ píše SŽDC v zadávací dokumentaci. Práce by měly trvat rok.

Stanice se nachází na tratích číslo 244 Brno – Hrušovany nad Jevišovkou, číslo 246 Břeclav – Znojmo a také dnes neprovozované trati číslo 245 Hrušovany nad Jevišovkou – Hevlín.

SŽDC zároveň oznámila, že ještě v prosinci začne s podobně rozsáhlou opravou výpravní budovy Křižanov, která leží na trati 250 Havlíčkův Brod – Brno. Rekonstrukce budovy bude probíhat současně se začínající přestavbou traťového úseku Křižanov – Sklené nad Oslavou. Její součástí je částečná demolice stávající budovy, kde bude následně zřízeno parkoviště a zastávka veřejné dopravy. V části, která bude zachována, se zateplí fasáda a vymění se dveře, okna a střecha. Uvnitř budovy vznikne nová čekárna, pokladny a bezbariérové WC.

Stavba potrvá 15 měsíců. Cena prací dosahuje 43 milionů korun, zhotovitelem bude společnost FIRESTA – Fišer, rekonstrukce, stavby.

Tagy Hrušovany nad Jevišovkou nádraží Strabag Rail SŽDC Top
9 komentářů