Na příjezdu do Plzně od Prahy začne v pondělí omezení kvůli opravě povrchu

Omezení na silnici. Ilustrační foto: ŘSDOmezení na silnici. Ilustrační foto: ŘSD

Opravy potrvají do listopadu, omezení je i v jiné části Plzně.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) omezí od pondělí provoz na silnici I/26 z Kyšic až ke Hřbitovní ulici v Plzni. Jde o jednu z hlavních příjezdových tras do Plzně ve směru z D5 od Prahy.

Důvodem je oprava 3,2 kilometru dlouhého úseku čtyřproudé komunikace od mimoúrovňové křižovatky se silnicí 180 až po ulici Hřbitovní v Plzni.

Silnice bude průjezdná, ale s omezením, provoz bude sveden v každém směru do jednoho jízdního pruhu nebo převedena do druhého jízdního pásu. Zakázku na opravu získala Eurovia CS za 36,72 milionu korun. Práce mají trvat do 7. listopadu.

„V rámci stavebních prací v řešeném úseku dojde k výměně a zesílení konstrukce vozovky a položeno bude nové asfaltové souvrství,“ řekl Adam Koloušek z týmu komunikaci ŘSD.

Součástí stavby je výměna odvodňovacích žlabů a silničních obrub. Vyměněno bude také oplocení v bezprostřední blízkosti komunikace. Rekonstrukcí dále projde i samostatný sjezd na větvi mimoúrovňové křižovatky s ulicí K Fořtovně, který se na hlavní trase nachází.

Řidiče v Plzni čeká ještě další omezení v jiné části města. Pokračují práce na rekonstrukci silnice II/231 za Bílou Horou do Zruče-Sence pokračují. Od 22. do 25. července se musí řidiči připravit na omezení provozu už na okružní křižovatce U Velkého rybníka. Společnost Eurovia zde položí nový asfaltový povrch a opraví obruby vozovky původního kruhového objezdu. Úplná uzavírka silnice II/231 od konce zástavby na Bílé Hoře (od čerpací stanice) až ke kruhovému objezdu na začátku obce Zruč-Senec potrvá maximálně do 12. září 2021.

Tagy I/27 Plzeň Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
5 komentářů