Na Pražském okruhu začíná další etapa rekonstrukce mostu přes Chlumeckou

Most přes Chlumeckou. Vizualizace: ŘSDMost přes Chlumeckou. Vizualizace: ŘSD

Příští víkend proběhne demolice východního části, čtyři jízdní pruhy budou na jednom mostě.

V Praze na Černém Mostě začala další etapa velkého omezení na Pražském okruhu. Kvůli výměně mostů přes Chlumeckou ulici je zde provoz omezen do čtyř zúžených pruhů na jednom z nich.

Během víkendu došlo k instalaci dopravně-inženýrského opatření, dnes dochází k převedení provozu na západní most. Ten byl loni postaven nový. „Stejně jako v roce 2021 je na dálnici D0 ve všech stavebních fázích zachován provoz v režimu uspořádání 0/2+2, což znamená, že v jízdním pásu dálnice ve směru od dálnici D10 se bude jezdit ve 2 provizorních jízdních pruzích v každém směru jízdy,“ uvedl Martin Buček z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Příští víkend pak dojde k demolici starého mostu.

K omezení provozu bude na omezenou dobu docházet i v ulici Chlumecká, kde jinak bude veden provoz v režimu 2+2. „To se bude týkat zejména fází výstavby, kdy bude realizována demolice severní nebo jižní poloviny východní části mostu nebo naopak, kdy se zde budou osazovat nosníky nosné konstrukce horní stavby mostu. V těchto okamžicích se bude jezdit pouze 1 jízdním pásem v režimu 1+1,“ dodal Buček. V závislosti na postupu prací bude docházet také k uzavírání výjezdových a nájezdových větví mimoúrovňové křižovatky.

Vzniknou nové protihlukové stěny

Práce se letos přesunou na východní část. Most půjde k zemi, postaví nový. Vzniknou také nové protihlukové stěny, dojde k úpravě navazujících větví mimoúrovňové křižovatky. V závěru pak budou provedeny opravy vozovky a chodníku pod mostem v Chlumecké ulici. „Navíc bychom  rádi s rekonstrukcí mostu spojili i výstavbu PHS na severovýchodní sjízdné rampě MÚK Chlumecká, abychom obě stavby realizovali v rámci jednoho dopravně-inženýrského opatření,“ dodal Buček.

Původní most je z roku 1981, šel k zemi kvůli nevyhovujícímu stavu. Místem denně projede až 50 tisíc aut. Rekonstrukce mostu je první stavbou zkapacitnění Vysočanské radiály. Zakázku za 168,5 milionu korun získalo sdružení firem Swietelsky stavební a Colas CZ. Celý most má být hotový letos v říjnu.

Tagy D0 most přes Chlumeckou Pražský okruh Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
7 komentářů