Na D46 začínají opravy za 157 milionů korun, potrvají až do října

Oprava dálnice. Foto: ŘSDOprava dálnice. Foto: ŘSD

Doprava bude během opravy většinou vedena v režimu 1+1.

Řidiče na dálnici D46 čekají od středy další omezení kvůli opravě dálnice. Půjde konkrétně o opravy úseku od Vranovic až po hranice Olomouckého kraje.

Rekonstrukce vozovky proběhne v kilometráži 9,2 až 16,7 vlevo a 12,3 až 16,7 vpravo. Potrvají do října letošního roku. „Dojde ke kompletní výměně krytových vrstev,“ uvedl Miroslav Mazal z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Předpokládaná cena se pohybuje kolem 157 milionů Kč bez DPH, ŘSD dosud nezveřejnilo, kdo je vítězem loni vypsané soutěže.

Celá akce je rozdělena do několika etap. Od středy do čtvrtka zatím začne omezení v podobě montáže dopravně-inženýrského opatření (DIO) pro přejezdy středového dělícího pásu, doprava bude vedena 11 kilometrů v režimu 1+1. Na to navážou stavební úpravy přejezdů středového dělícího pásu, které potrvají do 26. dubna. Od té doby začnou hlavní práce, které přinesou v některých etapách uzavření exitu Brodek u Prostějova a Vranovice-Kelčice.

„Termíny mohou být ovlivněny nepředvídatelnými faktory, nicméně v zájmu ŘSD je dodržet harmonogram a v lepším případě práce urychlit bez dopadu na technologické postupy,“ uvedl Mazal. Práce budou koordinovány s akcí Olomouckého kraje, který bude rekonstruovat most přes D46 v Žešově.

Nepůjde o jedinou akci na D46, začne také přestavba křižovatky Drysice. Běží už také proměna křižovatky v Prostějově, která řeší potřebné doplnění připojovacích a odbočovacích pruhů. V tomto týdnu budou dokončeny práce na středovém dělícím pásu dálnice, od čtvrtka se uzavře levý jízdní pás z Olomouce směr Vyškov a provoz povede do pravého jízdního pásu, kterým řidiči projedou obousměrně. O víkendu proběhne demolice mostu.

Tagy D46 dálnice D46 Ředitelství silnic a dálnic
17 komentářů