Na čtyřech tratích v Olomouckém kraji začínají výluky

Elektrická jednotka RegioPanter v Koutech nad Desnou. Foto: České dráhyElektrická jednotka RegioPanter v Koutech nad Desnou. Foto: České dráhy

Kvůli delší době jízdy autobusu se mění některé odjezdy.

Cestující v Olomouckém kraji musejí od zítřka počítat s omezeními na čtyřech různých tratích na Šumpersku a Jesenicku. Místo vlaků je zavedena náhradní autobusová doprava cestujících.

„Vzhledem k souběhu několika výlukových jízdních řádů žádáme cestující, aby věnovali plánování cest do oblasti Jeseníků a Rychlebských hor v období od 9. května do 12. června zvýšenou pozornost,“ řekl mluvčí Českých drah Petr Pošta. Kompletní výluková opatření jsou popsány na stránkách ČD mimořádnosti.

Od úterý 9. května 7:30 nepojedou vlaky na na trati 291 mezi stanicemi Šumperk a Kouty nad Desnou. Výluka skončí ve středu 24. května v 15:00. Během výluky budou všechny vlaky ČD ze Šumperku do Koutů nad Desnou a zpět a také z Petrova nad Desnou do Sobotína a zpět nahrazeny autobusy. Jízda po silnici trvá déle, proto autobusy z Koutů nad Desnou a Sobotína směrem do Petrova nad Desnou a Šumperka budou odjíždět o něco dříve než vlaky. V opačném směru pojedou spoje naopak později.

Od úterý 9. května do pondělí 12. června je naplánována výluka na trati 292 ze Zábřehu na Moravě přes Šumperk a Lipovou Lázně do Jeseníku a také na trati číslo 295 z Jeseníku do Javorníku ve Slezsku. Na trati 292 bude výluka zorganizována ve dvou fázích. Od 9. května od 7:00 do 12. května do 23:59 zajistí ČD náhradní autobusovou dopravu místo všech vlaků ze stanice Šumperk přes Hanušovice do Jeseníku a zpět. Spěšné vlaky budou nahrazené autobusy už ze Zábřehu na Moravě. Druhá etapa výluky na trati 292 je plánovaná od 13. května nepřetržitě do 12. června do 18:00. Stavební činnost tentokrát omezí provoz v kratším úseku mezi stanicemi Hanušovice, Lipová Lázně a Jeseník.

Souběžně s výlukou na trati 292 omezí stavební činnost ve stejnou dobu, tedy od 9. května do 12. června, také provoz na trati číslo 295 z Lipové Lázní do Javorníku ve Slezsku. Na této trati budou všechny vlaky nahrazeny autobusy, jezdit budou podle výlukového jízdního řádu. O sobotách a nedělích od 13. května do 11. června vyjedou náhradní autobusy také místo všech vlaků mezi Mikulovicemi a Zlatými Horami.

Náhradní autobusová doprava bude od 9. května od 07:00 nepřetržitě do 17. května do 18:00 zajištěna také místo vlaků na železniční trati 294 z Hanušovic do Starého Města pod Sněžníkem a zpět. „Pro tuto trať není vydán speciální jízdní řád a náhradní autobusy pojedou v obvyklých časech, ve kterých jezdí vlaky,“ řekl Pošta.

Tagy 294 Staré město pod Sněžníkem - Hanušovice České dráhy Trať 291 Šumperk - Kouty nad Desnou Trať 292 Šumperk - Krnov Trať 295 Javorník ve Slezsku – Lipová Lázně
15 komentářů