Na Brněnskou přehradu vyplouvají lodě MHD, o dva týdny dříve

Na palubě lodí budou platit stejná pravidla jako v celé MHD, nutností je tedy nošení respirátoru.

Na Brněnské přehradě dnes po zimní přestávce začíná sezona lodní dopravy. Dopravní podnik města Brna (DPMB) přitom zvolil odlišnou strategii než před rokem. Tehdy vyslal lodě na vodu kvůli covidu o šest týdnů později, letos se tak děje o dva týdny dříve, než je běžné. Žádná sláva se ale u příležitosti zahájení sezony nekoná.

„Zejména o víkendech vnímáme zájem lidí o přepravu do oblíbených výletních lokalit, jako jsou Soběšice, Kohoutovice nebo právě Brněnská přehrada a mnohdy musíme nad rámec jízdního řádu spoje posilovat. V případě přehrady zahájením plavební sezóny odlehčíme spojům v blízkém okolí, proto jsme se rozhodli ji o dva týdny posunout a začít už 2. dubna,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Na palubě lodí budou platit stejná pravidla jako v celé MHD, nutností je tedy nošení respirátoru. Pro cestující je k dispozici dezinfekce, po každém okruhu pracovníci DPMB stoly, madla a další plochy vydezinfikují.

Flotila DPMB čítá sedm lodí, šest dvoupalubových a jednu jednopalubovou. Novinkou z loňského roku je zrekonstruovaná loď Morava (původně Moskva, pak Dallas), kterou zaměstnanci podniku postavili v roce 1955 na břehu přehrady. Cestující mohli loni poprvé využít novou bezbariérovou zastávku Sokolské koupaliště.

Lodě na Brněnské přehradě loni přepravily 243 tisíc osob, což je jen o dva tisíce méně než v „předcovidovém“ roce 2019. Pro letošní rok chystá dopravce oslavy 75. plavební sezóny. Termín zatím není znám, přizpůsobí se epidemiologické situaci.

Tagy Brněnská přehrada DPMB
6 komentářů