Mzdy v DPP stoupnou od ledna o 2,2 %, dohodli se odboráři s vedením firmy

Benefity zůstanou příští rok na stejné úrovni. DPP musí řešit výpadek tržeb ve výši 1,4 miliardy korun.

Jeden z největších zaměstnavatelů v dopravě zvýší od 1. ledna mzdy o 2,2 %. Na takovém navýšení se dohodlo vedení Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) se zástupci všech odborových organizací.

Podepsaný dodatek počítá se zvýšením mzdových tarifů u všech zaměstnanců. Všechny zbývající zaměstnanecké benefity zůstávají beze změny, uvedl dnes DPP v tiskové zprávě.

Generální ředitel a předseda představenstva DPP Petr Witovski označil dohodu za kompromis. „Současně díky tomu našim zaměstnancům v příštím roce neklesne průměrná mzda pod úroveň dosaženou letos. Všechny ostatní benefity vyplývající ze stávající kolektivní smlouvy zůstávají beze změny na tradičně vysoké úrovni. Naší dlouhodobou strategií je být stabilním a jedním z nejvyhledávanějších zaměstnavatelů. Věřím, že nově uzavřená dohoda tuto pozici DPP ještě více upevní,“ řekl Witowski.

Podle něj je letošní rok velmi nestandardní kvůli koronakrizi. Ta bude znamenat výpadek tržeb ve výši zhruba 1,4 miliardy korun. „Oceňuji proto, že v této situaci, kdy musíme hledat úspory napříč celým DPP, naši sociální partneři souhlasili, že není nejvhodnější doba na další významné navyšování benefitů. Jednání nicméně povedeme i v příštím roce o podobě kolektivní smlouvy pro další období,“ dodal. DPP zaměstnává jedenáct tisíc lidí.

Navýšení mezd je podobné, jako u Českých drah nebo Správy železnic. Zde již dříve odboráři podepsali s vedením dohodu o růstu o 2 %.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp kolektivní vyjednávání navýšení mezd
39 komentářů