Moravskoslezský tarif se nově rozšířil i do Olomouckého kraje

RegioJet v Hranicích na Moravě. Foto: Miroslav Volek / Flickr.comRegioJet v Hranicích na Moravě. Foto: Miroslav Volek / Flickr.com

Cestujícím změna umožní jízdu na jeden doklad mezi dvěma kraji.

Začátek roku přinesl i zjednodušení cestování mezi Olomouckým a Moravskoslezským krajem. Integrovaný dopravního systém Moravskoslezského kraje ODIS nově na železnici platí až do stanice Hranice na Moravě v Olomouckém kraji. Do sítě byla zahrnuta i zastávka Bělotín.

Pro cestující to znamená často levnější a pohodlnější možnost cesty do Ostravy a dalších měst. Výhoda vynikne zvláště při použití MHD ve městech Moravskoslezského kraje. Například cesta z Hranic do Opavy vyjde s tarifem Českých drah na 149 korun, přes ODIS na 126 korun.

V případě spojení do Hranic platí tarif ODIS na linkách R8 a S3. S prosincovou změnou jízdních řádů došlo k prodloužení některých spojů linky S3 až do Hranic. Na uvedených linkách je uznáván celý sortiment jízdních dokladů ODIS – Jednotlivé jízdné REGION, dlouhodobé časové jízdenky a 24hodinové celosíťové jízdenky ODIS. „Integrací uvedeného úseku do sítě ODIS odpadá cestujícím složitý nákup jízdních dokladů v rámci dvou integrovaných systémů, dochází ke zjednodušení spojení a k rozšíření přepravní nabídky,“ uvedl koordinátor dopravy Kodis na svých stránkách.

Tagy KODIS Moravskoslezský kraj ODIS ODISka Olomoucký kraj
49 komentářů