Morálka se lepší. Během noční akce vyloučili v Ostravě z přepravy 12 procent cestujících

Autobus v Hlučínské ulici. Foto: DPOAutobus v Hlučínské ulici. Foto: DPO

Kontrolní akce proběhla vůbec poprvé v Ostravě-Porubě.

V ostravské MHD proběhla v noci na dnešek další z nepravidelných razií na nepoctivé noční cestující. Zkontrolováno bylo 1 120 cestujících ve 47 spojích, z čehož 12 procent nemělo jízdenku a bylo vyloučeno z přepravy. Oproti stejné listopadové akci jde o zlepšení, na podzim revizoři přistihli bez jízdenky (či s jiným prohřeškem) přes 16 procent cestujících.

V noci na dnešek celkem vykázali revizoři a strážníci z vozidel MHD 136 cestujících, převážně kvůli chybějící jízdence. Dva cestující byli vyloučeni kvůli opilosti. Kontrolní akce proběhla vůbec poprvé v Porubě, zúčastnilo se jí devět revizorů (asistentů přepravy) rozdělených do tří skupin a 14 strážníků.

„Bezpečnost našich cestujících je pro nás v Dopravním podniku Ostrava na prvním místě, a tentokrát jsme to chtěli ve velkém dokázat i obyvatelům Ostravy-Poruby. Asistenti přepravy rozdali více než tři desítky respirátorů cestujícím bez zakrytí dýchacích cest,“ řekl šéf Dopravního podniku Ostrava (DPO) Daniel Morys. V podobných akcích chce podle něj podnik pokračovat.

V DPO je více než pět desítek asistentů přepravy. Podnik tuto funkci zavedl zhruba před pěti lety, asistenti mají pomáhat nastupovat a vystupovat handicapovaným cestujícím a maminkách s kočárky, poskytovat informace a dohlížet na dodržování přepravních podmínek.

Tagy DPO revizoři
15 komentářů