Místo půl roku tři a půl měsíce. Vítězem soutěže na opravu Barrandovského mostu je Porr

Barrandovský most je značně zchátralý. Pramen: Město PrahaBarrandovský most je značně zchátralý. Pramen: Město Praha

Oprava začne v květnu.

Technická správa komunikací (TSK) vyhlásila vítězem soutěže na druhou etapu Barrandovského mostu v Praze společnost Porr. Oprava má trvat podstatně kratší čas než byl původní plán.

Porr nabídl cenu 594,5 milionu korun bez DPH, odhadovaná cena byla 547 milionů korun. Cena ale tvořila jen 40 % váhy v hodnocení, dalších 40 % připadlo na dobu opravu a 20 % na zkušenost personálu. Proti výsledku soutěže se mohou ještě neúspěšní uchazeči odvolat, smlouva dosud není podepsána.

Podle TSK Porr nabídl v soutěži namísto maximálních 180 dní dopravního omezení zkrácení na 110 dní. Provoz bude omezen vždy v jednom ze čtyř pruhů v každém směru.

Oprava Barrandovského mostu začala už loni, týkala se ale spodní části a neomezila tak provoz na mostě. Druhá etapa začne letos v květnu. Město počítá s tím, že opravy potrvají další čtyři roky.

V příštím roce by měl být provoz na mostě omezen na 92 dní, stejně jako v roce 2024. V roce 2025 pak podle TSK omezení potrvá 82 dní. Celkem tak počítá vysoutěžená nabídka za celou dobu oprav s omezeními na 376 dní oproti původně plánovaným 973. Společnost Porr dosáhla podle firmy ve všech kritériích nejlepšího hodnocení se ziskem 90,33 bodu, druhá firma Strabag jich měla 72,57 a zbylé dvě nabídky nepřekonaly hranici 35 bodů.

První je v plánu snesení a vybudování nové rampy ze Strakonické ulice.

REKONSTRUKCE VRCHNÍ STAVBY DLE PODETAP:

podetapa I – odhadovaný počet dní dopravních omezení: 110 dní (původně v plánu: 180 dní)
Práce na jižní polovině jižního mostu, práce na rampě strakonické, spodní části rampy barrandovské a na spodní části mostů přes Vltavu nad ulicí Strakonická

podetapa II – odhadovaný počet dní dopravních omezení: 92 dní
Práce na severní polovině jižního mostu, práce na horní části rampy barrandovské a také na spodní části jižního mostu přes Vltavu

podetapa III – odhadovaný počet dní dopravních omezení: 92 dní
Práce na severní polovině severního mostu, dále práce na spodní části mostů přes Vltavu nad ulicí Modřanská

podetapa IV – odhadovaný počet dní dopravních omezení: 82 dní
Práce na jižní polovině severního mostu a na spodní části severního mostu přes Vltavu

Tagy Barrandovský most Porr praha TSK TSK Praha
16 komentářů