Místo keřů louka. V Brně opraví trať na Nových sadech, začínají kácením

Podél tramvajové trati budou květiny místo keřů. Pramen: DPMBPodél tramvajové trati budou květiny místo keřů. Pramen: DPMB

V Brně se chystá rekonstrukce tramvajové tratě na Nových sadech v úseku Hybešova – Poříčí. Stavební práce se rozběhnou až

V Brně se chystá rekonstrukce tramvajové tratě na Nových sadech v úseku Hybešova – Poříčí. Stavební práce se rozběhnou až v létě, Dopravní podnik města Brna (DPMB) ale už v pondělí začne s kácením dřevin. Keře má po opravě nahradit trávník v podobě květinové louky.

„Výsledkem projektu bude nejen opravená tramvajová trať, ale instalací zeleného pásu celá ulice získá zcela novou atmosféru. Kombinace pryžových bokovnic na kolejnicích a travnatých ploch navíc společně povede ke snížení hlučnosti z dopravy, zelené pásy budou také snižovat prašnost v této frekventované lokalitě,“ uvedl šéf dopravního podniku Miloš Havránek.

Samotná rekonstrukce bude zahájena přípravnými pracemi ve druhé polovině června. Keřový porost je nutné odstranit v období vegetačního klidu, kácení potrvá zhruba dva týdny. Cestujících se rekonstrukce tramvajové trati dotkne nejvíce v období letních prázdnin, kdy bude v úseku zcela vyloučena tramvajová doprava. Dokončovací práce v září už budou probíhat za plného provozu.

Náklady na celou stavbu „Koleje MHD – Zelené plíce města, Nové sady (úsek Hybešova – Poříčí)“ se předpokládají ve výši bezmála 46 miliónů korun.

Tagy DPMB Nové sady tramvajová trať Hybešova - Poříčí
17 komentářů