Provoz mezi Svorem a Jedlovou 12 hodin stál, při posunu vykolejil vlak Arrivy. U Krupé zastavil těsně před spadlým stromem

Spadlý strom na trati Lužná u Rakovníka - Chomutov. Foto: Die Länderbahn CZSpadlý strom na trati Lužná u Rakovníka - Chomutov. Foto: Die Länderbahn CZ

Šlo o chybu strojvedoucího, nikdo nebyl zraněn.

Ani Štědrý den nepřinesl provoz na železnici bez mimořádných událostí. Od osmi hodin byl zastaven provoz ve stanici Svor na trati 080 Mladá Boleslav – Jedlová. Ve stanici vykolejila motorová jednotka 845 na samovratné výhybce. Dopoledne několik hodin stála i doprava mezi Lužnou u Rakovníka a Chomutovem kvůli spadlému stromu.

K události došlo krátce po osmé hodině, provoz je zastaven mezi Svorem a Jedlovou. Arriva vlaky nahradila rychlíky náhradní autobusovou dopravou v celé délce trasy. Náhradní autobusy musel vypravit také Die Länderbahn, který na trase provozuje osobní vlaky. K obnově provozu došlo po 20.hodině.

„Náš strojvedoucí při posunu ve stanici bohužel chyboval. Nepřesvědčil se, že správně přejel přes samovratnou výhybku. Situace nás mrzí, jde o dlouholetého strojvedoucího, který jezdil i u jiných dopravců,“ řekl mluvčí Arrivy Jan Holub. Strojvedoucí neprojel celou jednotkou přes výhybku a začal se vracet zpět příliš brzy. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.  Škoda přesáhne milion korun.

Na zhruba dvě hodiny byl zastaven také provoz na trati z Lužné u Rakovníka do Chomutova. Mezi Krupou a Měcholupy stála doprava kvůli spadlému stromu. „Díky pohotové reakci našeho strojvedoucího Jiřího Mrázka, který zastavil doslova ‚na centimetry‘ jsme nepřišli o vozidlo a spoj bude obnoven,“ uvedl Die Länderbahn CZ na svém facebookovém profilu.

Tagy 845 Arriva vlaky Trať 080 Mladá Boleslav - Jedlová vykolejení vlaku
66 komentářů