Marné pokusy o rozlétání osobní dopravy v Ostravě. LOT posouvá návrat na jaro

Bombardier Dash 8 Q400 společnosti LOT v Ostravě při vzletu do Prahy. Foto: Radim Kobližka / LKMT SpottersBombardier Dash 8 Q400 společnosti LOT v Ostravě při vzletu do Prahy. Foto: Radim Kobližka / LKMT Spotters

Dopravce plánuje návrat na linku do Varšavy 28. března.

Pravidelná osobní doprava na Letišti Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově bude až do konce zimního letového řadu v rozsahu dvou letů týdně do Londýna. Obnovení provozu nové linky do Varšavy se naopak odkládá až na jaro.

Odklad vyplýval již z letového řádu LOT Polish Airlines, dnes ho na svých facebookových stránkách oficiálně potvrdilo ostravského letiště. „Vzhledem k nestabilní situaci na leteckém trhu související s očekávanými celoevropskými pandemickými restrikcemi a návazným poklesem poptávky po létání se letecká společnost LOT Polish Airlines rozhodla odložit obnovení letecké linky Ostrava – Varšava. Lety budou v provozu opět od 28. března 2022 s frekvencí 5× týdně,“ uvedlo letiště na svém profilu.

LOT z Ostravy létal s podporou Moravskoslezského kraje, který několik let marně hledá větší využití pro osobní leteckou dopravu. Růst na Mošnově ale zatím zažívá hlavně nákladní doprava.

Původně měly lety z Ostravy začít po březnovém přerušení 5. října. Aktuálně z Ostravy létá pravidelně dvakrát týdně Ryanair do Londýna. Přes léto je z letiště ještě spojení do řady prázdninových destinací na charterových letech.

Tagy Letiště Ostrava LOT LOT Polish Airlines OSR
9 komentářů