dkv-spojujeme

Luxusní cesta kolem světa od české cestovky skončila předčasně. Začala už v době zákazu školní výuky

Airbus A340 společnosti Air X Charter. Foto: Air X CharterAirbus A340 společnosti Air X Charter. Foto: Air X Charter

Cestovní kancelář ESO Travel předčasně ukončila svoji již tradiční akci, cestu kolem světa privátním letadlem. Na ruzyňském letišti dnes ráno

Cestovní kancelář ESO Travel předčasně ukončila svoji již tradiční akci, cestu kolem světa privátním letadlem. Na ruzyňském letišti dnes ráno přistál Airbus A340 ve VIP provedení, který si cestovní kancelář pronajala.

O předčasném konci cesty informoval jako první server Flyrosta.com. Vyjádření cestovní kanceláře zjišťujeme.

Z cesty kolem světa se ale postupně stala jen dovolená v Karibiku: původní plán počítal s trasou přes Mexiko, USA a Havaj dál do Tichomoří, kvůli rozjezdu globální pandemie koronaviru ale nakonec plánovaný itinerář skončil už v Mexiku. Odtamtud se podle facebookové stránky celé akce 24. března rekreanti přesunuli na Kubu. Ta nebyla vůbec v plánu, původně měla cesta skončit 5. dubna. Dnes letadlo přiletělo z Mexika.

Cestovní kancelář podobnou cestu pořádá od roku 2012. ESO Travel poprvé nevyužila upravený Boeing 737-800 společnosti Smartwings, ale pronajala si větší Airbus A340 s registrací 9H-BIG od společnosti Air X Charter.

Cestující musejí podle stávajících opatření do dvoutýdenní karantény. Z Prahy odlétali 11. března, tedy den poté, co vláda ohlásila kvůli šíření koronaviru uzavření škol.

Tagy cesta kolem světa ESO Travel
Žádné komentáře