Lety Čedoku z Budějovic? Modely financování bude kraj teprve analyzovat

Jihočeské letiště České Budějovice. Pramen: Letiště ČBJihočeské letiště České Budějovice. Pramen: Letiště ČB

Čedok pro příští rok počítá s 16 odlety z Českých Budějovic, osmi do Antalye a osmi na Rhodos.

Českobudějovické letiště by měly příští rok v létě oživit první dovolenkové lety, a to do Antalye a na Rhodos. Tento týden to oznámily cestovní kancelář Čedok a Jihočeský kraj jako majitel letiště. Zpráva vyvolala u čtenářů deníku Zdopravy.cz zájem o způsob financování letů, tedy zda je bude kraj či letiště nějak dotovat. Zde je odpověď kraje na dotaz deníku Zdopravy.cz.

„Po prvních diskusích se společností Čedok bude Jihočeský kraj hledat optimální cesty spolupráce tak, aby byly zajištěny lety, které byly předmětem tiskové zprávy. Vzhledem k tomu, že jsou jednání na samém počátku, nejsme schopni momentálně sdělit, zda bude model financování stejný jako v případě letiště v Karlových Varech. Modely financování a spolupráce tak budou teprve předmětem dalších analýz,“ uvedlo tiskové oddělení kraje.

Čedok podobně letos v polovině června oživil letiště v Karlových Varech, odkud provozoval v létě jeden let týdně do Antalye. Kraj lety finančně podpořil, za jeden uskutečněný let platil Čedoku 100 tisíc korun. Za deset letů tak celková částka činí milion.

„Naše cestovní kancelář má v posledních letech velký zájem rozvíjet provoz z regionálních letišť. Chceme být co nejblíže klientům. Jihočeský kraj je navíc ekonomicky silný, města i vesnice tu vzkvétají, a není proto důvod, aby se v milionové spádové oblasti nenašlo pár tisíc lidí, kteří odsud poletí na dovolenou,“ řekl tento týden v Budějovicích šéf Čedoku Stanislav Zeman.

Lety by zajistila společnost Smartwings s Boeingy 737. Čedok pro příští rok počítá s 16 odlety z Českých Budějovic, osmi do Antalye a osmi na Rhodos. Lety by se uskutečnily během srpna a září. Obě destinace patří podle Zemana k nejoblíbenějším v nabídce cestovní kanceláře.

Tagy Čedok Jihočeské letiště České Budějovice Jihočeský kraj
33 komentářů