Kremlík zvažuje zrušení centrální komise, která schvaluje dopravní stavby

Modernizace železniční stanice Čelákovice. Foto: Swietelsky RailModernizace železniční stanice Čelákovice. Foto: Swietelsky Rail

Po sedmi letech může na ministerstvu dopravy skončit takzvaná centrální komise, která schvaluje většinu dopravních staveb v zemi. Její konec

Po sedmi letech může na ministerstvu dopravy skončit takzvaná centrální komise, která schvaluje většinu dopravních staveb v zemi. Její konec zvažuje ministr dopravy Vladimír Kremlík. Informovala o tom jako první Mladá fronta Dnes.

Pan ministr v současné době vyhodnocuje činnost a efektivitu komise za účelem urychlení přípravy výstavby,“ řekla MF DNES mluvčí úřadu Lenka Rezková.

Ze zápisu porady ministerstva, který má Zdopravy.cz k dispozici, vyplývá, že Kremlík už uložil poslat z ministerstva dopis na ředitele podřízených organizací, které do centrální komise předkládají své materiálu. Po organizacích typu Správa železniční dopravní cesty či Ředitelství silnic a dálnic chce, aby vyhodnotily efektivnost a účelnost předkládaných materiálů za posledních pět let. Potom se chce rozhodnout, zda komisi zachovat, nebo ne. Není ale jasné, kdo aktivity centrální komise při rozhodování převezme, pokud bude zrušena.

„Účel centrální komise byl především koordinační. V dopravě musí vše na sebe navazovat a nějaký koordinační prvek být musí,“ uvedl pro MF Dnes bývalý ministr a dopravní expert z ČVUT Petr Moos.

Tagy centrální komise Ministerstvo dopravy
27 komentářů