Koronaviru navzdory. Wizz Air oznámil další velkou expanzi z Itálie a Kypru

Airbus A321neo společnosti Wizz Air v Londýně. Foto: Luton AirportAirbus A321neo společnosti Wizz Air v Londýně. Foto: Luton Airport

(aktualizováno 12:10) Zcela proti trendu trhu leteckých dopravců jde maďarský Wizz Air. V době, kdy aerolinky jedna za druhou ohlašují

(aktualizováno 12:10) Zcela proti trendu trhu leteckých dopravců jde maďarský Wizz Air. V době, kdy aerolinky jedna za druhou ohlašují propouštění a redukci flotily, Wizz Air oznamuje nové linky.

V jednom dni včera Wizz Air oznámil zřízení hned dvou nových základen již od července. Velkou expanzi plánuje dopravce na milánském letišti Malpensa v Itálii a kyperské Larnace. Firma navíc oznámila, že chce urychlit svoji plánovanou expanzi ze Spojených arabských emirátů.

Podle včera oznámeného plánu umístit do Milána od července 5 Airbusů A321, otevře Wizz Air celkem 20 nových linek. Dosud z Malpensy létá do osmi míst. Jde o mix linek pro zahraniční pracovníky i pro cesty na dovolenou, šest z nich je do Řecka, celkem půjde o 11 zemí.

Wizz Air oznámil plán na otevření nové základny také na kyperské Larnace, půjde již o 29. bázi dopravce. Z deseti nových linek bude jedna do blízkosti českých hranic: do polské Vratislavi. Kromě toho Wizz Air včera oznámil čtyři nové linky z londýnského letiště Luton do Španělska.

V pátek Wizz Air oznámil zahájení šesti linek z rakouského Salcburku, provoz zde začne 20. července.

Tagy Wizz Air
7 komentářů