Koridor mezi Prahou a Kolínem stál kvůli poruše trakčního vedení

Montážní vůz trakčního vedení MVTV. Foto: Pohled111 / Wikimedia CommonsMontážní vůz trakčního vedení MVTV. Foto: Pohled111 / Wikimedia Commons

Jde o druhé zastavení provozu na trati během dvou dnů.

Správa železnic musela dnes zastavit provoz na I. železničním koridoru mezi Prahou a Kolínem. Důvodem je porucha trakčního vedení. K poruše došlo podle stránek ČD mimořádnosti ve 14:50. K obnovení po jedné koleji došlo v 15:50, až do 21. hodiny byl provoz výrazně omezen.

Podle stránek Českých drah zatím došlo k odřeknutí osmi vlaků, další čekají před Českým Brodem a nabírají zpoždění v řádu desítek minut. „Cestující z vlaku IC 511 budou evakuováni za pomoci HZS do veřejnosti přístupných prostor,“ uvedly České dráhy. Od 15:50 byl obnoven provoz po jedné traťové koleji (ze tří) v úseku Český Brod – Poříčany. Provoz je velmi omezen i ve stanici Český Brod.

Na trase jde o druhé přerušení provozu během dvou dnů, včera dopravu na dvě a půl hodiny zastavila srážka vlaku s člověkem mezi Libní a Běchovicemi. Jen krátce po ukončení mimořádnosti v Českém Brodě došlo k poruše zabezpečovacího zařízení v úseku do Poříčan. Nevedlo ale k zastavení provozu, pouze omezení. To skončilo ve 22:30.

Tagy porucha trakčního vedení Správa železnic
32 komentářů