Kořenovské nádraží na zubačce čeká oprava, část chce obec

Nádraží v Kořenově. Foto: SchiDD / Wikimedia CommonsNádraží v Kořenově. Foto: SchiDD / Wikimedia Commons

Obec chce rozšířit zázemí pro muzeum a návštěvníky.

Nádraží v Kořenově čeká ještě letos rekonstrukce. Část budovy, která svojí velikostí už dlouho neodpovídá počtu cestujících, by navíc chtěla získat do svého majetku obec.

Na opravu aktuálně běží soutěž Správy železnic. Podle mluvčího Dušana Gavendy by mělo k rekonstrukci dojít během letošního roku. „Plánová oprava se týká pouze menší, východní části objektu,“ řekl Gavenda.

Náplní prací je především sanace a hydroizolace obvodových zdí a podlah. Bude vytvořena izolace, vyměněn krov, krytina a okna.

O část budovy má zájem obec Kořenov. „Dojde k jejímu stavebnímu oddělení a v rámci interiérů se opraví prostor čekárny a místností pro technologii,“ nastínil Gavenda.

Starosta Kořenova Luboš Marek potvrdil, že obec zájem má. „Původně jsme měli zájem o celou budovu, ale jelikož si Správa železnic chce ponechat pravé křídlo, žádáme o zbytek budovy,“ dodal Marek. Obec má v plánu rozšířit zázemí pro muzeum a návštěvníky Kořenova. „Jednáme o spolupráci i s Železniční společností Tanvald,“ dodal Marek.

Tagy Kořenov Ozubnicová železnice Tanvald - Kořenov Správa železnic
9 komentářů