Konkurence ve Vídni houstne. Wizz Air přidává další letadlo a šest nových tras

Airbus A321neo společnosti Wizz Air v Londýně. Foto: Luton AirportAirbus A321neo společnosti Wizz Air v Londýně. Foto: Luton Airport

Maďarská nízkonákladová společnost Wizz Air chystá další posílení svého provozu ve Vídni. Do rakouské metropole přidá od prosince už šestý

Maďarská nízkonákladová společnost Wizz Air chystá další posílení svého provozu ve Vídni. Do rakouské metropole přidá od prosince už šestý airbus a spustí šest nových linek.

Díky novému letadlu A321 spustí Wizz Air nové linky z Vídně do Neapole, Brém, Alicante, Kišiněva, Osla a Porta, současně navýší i počty letů do Eindhovenu a Tel Avivu. Letenky jsou již v prodeji.

„Oznámení podtrhuje náš neustálý růst ve Vídni, který podporuje cestovní ruch a vytváří více pracovních míst,“ řekl šéf Wizz Air Jószef Váradi. Firma podle něj chce přepravit ve Vídni tři miliony cestujících ročně. Wizz Air bude od konce roku nabízet z Vídně celkem 38 linek.

Nízkonákladové společnosti se dlouho Vídni spíše vyhýbaly, loni nastal ale jejich velký boom. Wizz Air vstoupil na trh loni v červnu, kromě něj létá z Vídně v segmentu low cost dopravců také Level a Laudamotion.

Velká konkurence vede k poklesu cen letenek i zisku některých dopravců: na problém s cenovou válku upozornily při poslední prezentaci výsledků domácí Austrian Airlines.

 

Tagy Letiště Vídeň Wizz Air
10 komentářů